Kuva: Shutterstock

Huorittelua ja persoonan arvostelua: Somevaikuttaja kertoo Me Naisissa kokemastaan kiusaamisesta

08.10.2020 21:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Miia Johansson sanoo, että arvostelu on aiheuttanut hänessä monia ikäviä oireita.

Tuhannet somevaikuttajat joutuvat ympäri maailman kokemaan varsin raakaa nettikiusaamista. Netin kautta monet ihmiset kommentoivat ikävästi, sekä suorastaan haukkuvat, toisiaan joko nimettömästi tai ihan omilla nimillään.

Nyt suomalainen meikkitaiteilija Miia Johansson kertoo Me Naiset -lehden haastattelussa, että huoritteluun ja ulkonäkökommentteihin on jo valitettavasti tottunut jollain tavalla, mutta ammattitaitoon tai persoonaan iskevät negatiiviset palautteet tuntuvat edelleenkin pahalta.

- Olen syyllistänyt itseäni siitä, etten kykene ottamaan palautetta vastaan, mutta eivät nämä viestit ole palautetta vaan kiusaamista, Johansson sanoo.

Arvostelu on Johanssonin mukaan aiheuttanut hänessä erilaisia todella ikäviä oireita, kuten muun muassa ahdistusta, sydämen rytmihäiriöitä ja itkuisuutta.

Psykologi Helmi Silvennoinen kertoo Me Naisille, että "ilkeä kommentoiminen ja arvostelu kumpuavat pahasta olosta. Sosiaalisessa mediassa näkyvät kauniit kuvat ja menestystarinat voivat aiheuttaa meissä kateutta, negatiivista vertailua, riittämättömyyden tunteita, ahdistusta ja masennusta."

Myös Sara Sieppi on kommentoinut nettikiusaamista Instagram-sivullaan. Sieppi nimittäin julkaisi vastikään muistutuksen, että kuvien takana on oikea ihminen.

"On päiviä, kun ei satu. Välillä sattuu sitäkin enemmän. Siinä sun ruudulla on oikea ihminen. Se lukee ja tuntee. Kokemuksesta voin sanoa, että mihinkään ei totu," Sieppi kirjoitti ja jatkoi:

"Pari vuotta sitten mietin, onko missään mitään järkeä. Onnekseni pääsin ylös, mutta kaikki eivät pääse. Mieti sitä, kun seuraavan kerran kirjoitat jotain Jodeliin. Ne henkilöt ovat ihmisiä - eivät juorulehtien taruolentoja"

Lue myös: Rosa-Maria Ryyti vetoaa somekiusaajiin Instagramissa: "Jos tunsit piston sydämessäsi..."

Lue myös: Miley Cyrusin pikkusisko joutui nuorena nettikiusaamisen uhriksi:' Se oli perheelle kova paikka'

Lähde: Me Naiset

Uusimmat