Kuva: AOP

Sacha Baron Cohenin Borat-hahmo liittyi Twitteriin ja TikTokiin - pilkkaa Donald Trumpia surutta

13.10.2020 19:15 - Roy Kokkonen / roy.kokkonen@bauermedia.fi

Koomikko Sacha Baron Cohen on ottanut somen haltuun ennen kuun lopussa julkaistavaa Boratin jatko-osaa. Päivityksillä pilkataan Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpia.

Koomikko Sacha Baron Cohenin Borat-hahmon toinen elokuva julkaistaan lokakuun loppupuolella. Nyt Borat-hahmolle on perustettu profiilit Twitteriin ja TikTokiin.

Osana elokuvan julkaisua edeltävää kampanjaa Cohen on aiheuttanut hämmennystä sosiaalisessa mediassa. Aiemmin hän perusti Kazakstanin nimissä "virallisen" tilin Twitteriin, jossa kommentoitiin presidentti Donald Trumpin ja demokraattien presidenttiehdokkaan Joe Bidenin vaaliväittelyä Cohenin häpeilemättömään tyyliin.

Nyt myös Boratille on luotu tilit sosiaaliseen mediaan. Tileillä pilkataan armotta presidentti Trumpia ja hänen toimiaan koronaviruksen torjunnassa.

Ensimmäinen tviitti on julkaistu 9. lokakuuta. Borat osoittaa tukensa Trumpille kaksimielisillä kirjoitusvirheillä höystetyillä teksteillä ja videoilla.

Eräällä tviiteistä Cohen kehuu Trumpia ja viitataan hänen parantumiseensa koronaviruksesta.

"Valtionpäämies Trump todellinen johtaja - hän todistanut itsensä vahvemmaksi kuin yli 200 000 alamaistaan!", viestissä kirjoitetaan. 

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lisäksi tilillä julkaistiin video, jossa Borat kertoo vaarallisen "ruton" lähteneen leviämään Wuhanista, Israelista. Oikeasti koronaviruksen alkuperänä pidetään Kiinassa sijaitsevaa Wuhanin kaupunkia. Ainoastaan kasvomaskiin sonnustautunut Borat kehottaa käyttämään maskia aina. Sama video julkaistiin myös TikTokissa.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täältä.

Sacha Baron Cohen palaa rooliin 14 vuoden jälkeen

Cohen on tunnettu häpeilemättömästä komiikastaan ja erikoisista hahmoistaan. Hänen elokuvissaan aiheutetaan tarkoituksellisesti hämmennystä tavallisten ihmisten keskuudessa, ja heidän reaktionsa kuvataan. 

Boratin lisäksi hänet tunnetaan muun muassa samantyyppisestä elokuvasta Brüno ja tv-sarjasta This Is America.

Borat nähtiin ensi kerran valkokankailla vuonna 2006 tehdyssä pseudodokumentissa, jossa kazakstanilainen toimittaja matkustaa Yhdysvaltoihin. Elokuva aiheutti suuren kohun ja poiki useita oikeusjuttuja, sillä siinä nähdyt tavalliset ihmiset luulivat kuvaushetkellä kyseessä olevan oikea dokumentti. Elokuvan esittäminen kiellettiin Kazakstanissa ja Venäjällä.

Cohen tekee paluun rooliin 14 vuoden jälkeen. Jatko-osaa on kuvattu salassa kesän 2020 ajan. Kuvauksista lähti leviämään huhuja, kun Cohen nähtiin Boratiksi pukeutuneena kesällä. 

Sacha Baron Cohen elokuvassa Borat (2006). (kuva: AOP)

Uutisoimme aiemmin, että koomikko aiheutti kesällä hämmennystä yhdysvaltalaisten äärikonservatiivien kokouksessa, jossa hän esiintyi valepukuun pukeutuneena esittäen rasistisia lauluja ja yllyttäen yleisön mukaan yhteislauluun. Tilanne muuttui lopulta uhkaavaksi, kun hänet poistettiin lavalta ja väkivaltainen joukko yritti repiä häntä ulos pakoautosta.

Boratin jatko-osa kantaa pitkää nimeä Borat Subsequent Moviefilm: Delivery of Prodigious Bribe To American Regime For Make Benefit Once Glorious Nation of Kazakhstan. 

Nimen voi kääntää vaikkapa muotoon: Borat myöhempi elokuvafilmi: Suunnattoman kokoisen lahjuksen vieminen Amerikan hallinnolle hyödyn saamiseksi aikoinaan loistokkaalle Kazakstanin valtiolle

Elokuva saa ensi-iltansa 23. lokakuuta 2020 Amazon Prime -suoratoistopalvelussa, vain 11 päivää ennen Yhdysvaltain presidentinvaaleja.

Lue myös: Borat-näyttelijä teki julman pilan: Lauloi valepuvussa rasistista laulua äärioikeiston keikalla

Lue myös: Sacha Baron Cohen joutui käyttämään luotiliivejä Borat 2:n kuvauksissa - leffa ilmestyy pian

Lähde: Independent

Uusimmat