Kuva: AOP

Britney Spearsin vanha haastattelu järkytti monet uutuusdokumentissa - anteeksipyyntöä vaaditaan

11.02.2021 13:15 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Tähtitoimittaja Diane Sawyer haastatteli Spearsia vuonna 2003, ja nyt häntä vaaditaan pyytämään poptähdeltä anteeksi haastattelun naisvihamieliseksi mielletyn sävyn takia.

New York Timesin hiljattain julkaisema Framing Britney Spears -dokumentti on nostanut keskustelunaiheeksi poptähti Britney Spearsin, 39, kohtelun mediassa ja hänen tämänhetkisen tilanteensa holhoussuhteen alaisuudessa. Spears ei itse ollut mukana dokumentin teossa eikä hän ole ottanut siihen suoraan kantaa. Hänen voi kuitenkin tulkita viitanneen dokumenttiin tuoreessa Instagram-päivityksessään.

Dokumentti toi esiin, miten Spears on joutunut kohtaamaan julkisuudessa muun muassa misogyniaa ja paparazzien tunkeilevuutta. Dokumentti muistuttaa siitä, miten Britney Spearsin seksuaalisuutta puitiin mediassa monelta kantilta naisen ollessa vielä hyvin nuori. Spears nousi julkisuuteen 16-vuotiaana, kun hänen ensisinglensä …Baby One More Time julkaistiin. Hänen imagonsa muuttui albumi albumilta seksuaalisemmaksi, eikä tämä miellyttänyt kaikkia.

Tähän aiheeseen pureuduttiin muun muassa vuonna 2003 tehdyssä Diane Sawyerin, 75, ABC-kanavan haastattelussa, josta näytettiin pätkiä Framing Britney Spears -dokumentissa. Monet dokumentin katsoneet ovat hämmästelleet sosiaalisessa mediassa haastattelun sävyä ja vaatineet Sawyerilta julkista anteeksipyyntöä.

Diane Sawyer (kuva: AOP)

Tähtitoimittaja Sawyer nosti haastattelussaan esiin muun muassa Spearsin ja Justin Timberlaken eron. Mediassa oli huhuttu, että Spears olisi ollut suhteessa uskoton.

- Hän on sanonut televisiossa, että sinä särjit hänen sydämensä, Sawyer aloitti kysymyksensä Spearsille.

- Teit jotakin, mikä aiheutti hänelle niin paljon tuskaa ja kärsimystä. Mitä teit? Sawyer kysyi.

- Olimme molemmat hyvin nuoria, ja näin oli tarkoitettu käyvän. Rakastan häntä aina. Hänellä on aina erityinen paikka sydämessäni, Spears vastasi.

Ampumiskommentti nostettiin esiin

Myös toinen kohta haastattelusta nostettiin esiin tuoreessa dokumentissa. Sawyer kertoi kommenteista, joita Marylandin osavaltion tuolloinen ensimmäinen nainen Kendel Ehrlich oli sanonut Spearsista ja tämän seksuaalisesta imagosta, jonka tämä näki huonona vaikutuksena lapsiin.

- Oikeasti, jos minulla olisi mahdollisuus ampua Britney Spears, varmaan tekisin niin, Ehrlich oli sanonut.

Diane Sawyer nosti tämän kommentin esiin haastattelussa ja vaikutti puolustelevan rajua lausuntoa sillä, että Ehrlich on vain huolissaan lapsista ja että vanhemmuus voi olla hankalaa. Britney Spears kauhisteli Ehrlichin kommenttia ja puolustautui nopeasti.

- Ei ole minun tehtäväni toimia hänen lastensa lapsenvahtina, Spears totesi.

Monet dokumentin katsoneet ovat ilmaisseet järkytyksensä haastattelupätkästä esimerkiksi Twitterissä.

”Miksi Diane Sawyer puolustelee jotakuta, joka uhkasi ampua Britney Spearsin?”

”Diane Sawyer, pyydä anteeksi Britneyltä.”

”Olin jo unohtanut tuon Diane Sawyerin haastattelun. Vereni alkoi kiehua, kun hän otti Justinin esille.”

”Media ja toimittajat olivat niin inhottavia. Katseeni suuntautuu erityisesti Diane Sawyeriin.”

Lue myös: Britney Spearsista tehty kohudokumentti järkytti fanit - "Justin Timberlake on ällöttävä miesvauva"

Lue myös: Britney Spears sai kommentteja ulkonäöstään - vastasi napakasti takaisin

Lähde: Huffington Post

Uusimmat