Kuva: AOP

Prinssi Harry luopui kuninkaallisesta tittelistään - kertoo nyt syyn päätökselleen

26.02.2021 17:15 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Prinssi ilmoitti vuonna 2020 luopuvansa kuninkaallisesta tittelistään.

Prinssi Harry, 36, ja Meghan Marklen, 39, ilmoittivat alkuvuodesta 2020 astuvansa syrjään kuninkaallisista piireistä ja haluavansa olla taloudellisesti itsenäisiä. Samalla prinssi Harry luopui kuninkaallisesta tittelistään. 

Päätöstä spekuloitiin julkisuudessa runsaasti ja syitä tittelistä luopumiselle sekä Yhdysvaltoihin muutolle arvuuteltiin innokkaasti. Helmikuun alussa kuvatussa The Late Late Show with James Corden -ohjelmassa Harry valotti ensimmäisen kerran kunnolla päätökseen johtaneita syitä. 

Harry teki haastattelussa selväksi sen, että vaikka hän ei enää virallisesti ole kuninkaallinen, hän ei missään nimessä jätä perhettään.

- Se ei ollut kävelemistä pois, vaan astumista taaksepäin. Se oli todella vaikea ympäristö. Olen varma, että monet kyllä näkivät sen. Me kaikki tiedämme millainen Britannian lehdistö voi olla. Se tuhosi mielenterveyttäni, Harry kertoi haastattelussa.

Viime vuonna pariskunta ilmoitti asettavansa pannaan neljä brittilehteä. Herttuaparin mustalle listalle päätyivät Britannian suosituimmat iltapäivälehdet Daily Mail, Daily Mirror, The Sun ja Daily Express.

"On todella huolestuttavaa, että merkittävä osa mediasta on vuosien varrella pyrkinyt välttämään vastuuta siitä, mitä he sanovat tai painavat lehtiinsä. Jopa silloinkin, kun mediat tietävät sen olevan valheellista ja vääristeltyä tietoa tai tunkeilevaa ilman syytä", herttuaparin tiedotteessa todettiin. 

Harryn mukaan hän tekikin päätöksen lähdöstä silkasta rakkaudesta. 

- Tein sen mitä jokainen aviomies ja isä tekisi. Minun piti saada perheeni pois. 

Samalla Harry totesi, että hän aikoo jatkossakin olla se mies, jona hänet tunnetaan. 

- Mikä tahansa päätös onkaan, en koskaan kävele pois. Aion edelleen osallistua. Elämäni on julkista palvelua, joten vaikka olisin missä, tulee se aina pysymään. 

Meghan ja Harry avioituivat vuonna 2018. Esikoisensa he saivat vuonna 2019. Hiljattain he kertoivat odottavansa toista lastaan. Tällä hetkellä pari asuu Yhdysvalloissa.

Lue myös: Prinssi Harryn ja Meghanin viihdemaailman valloitus jatkuu - miljoonadiili Spotifyn kanssa

Lue myös: Meghan Marklen toinen raskaus päättyi keskenmenoon: "Tiesin, että menettäisin toisen lapseni"

Lähde: People

Uusimmat