Kuva: AOP

Tuorein Simpsonit-jakso nousi otsikoihin Morrissey-hahmon takia - laulajan leiristä kova älähdys

19.04.2021 22:15 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Muusikon Facebook-sivulla animaatiosarjaa syytetään rasistiseksi ja loukkaavaksi.

Brittimuusikko Morrisseysta, 61, muistuttava Simpsonit-hahmo on herättänyt närää Morrisseyn leirissä. Muusikon Facebook-tilillä on julkaistu ankara arvio animaatiosarjan tuoreimmasta jaksosta, jossa Lisa Simpsonin mielikuvitusystävänä nähdään selvästi Morrisseysta inspiraationsa ottanut indielaulaja Quilloughy. Masentuneen laulajahahmon ääninäyttelijänä toimii Benedict Cumberbatch.

Morrisseyn virallisella Facebook-tilillä on julkaistu teksti, jossa Simpsonit-jakso teilataan täysin. Ei ole selvää, kuka päivityksen on kirjoittanut. Tekstissä Morrisseyhin viitataan kolmannessa persoonassa, joten päivitys tuskin on lähtöisin Morrisseyn itsensä kynästä. Päivityksessä sarjaa syytetään jopa rasistiseksi, ja jakson sanotaan olevan osoitus Simpsonit-sarjan käsikirjoituksen alamäestä.

”Kun ohjelma alentuu sellaiseen ilkeilyyn kuin Morrissey-hahmon esittämiseen vatsa roikkuvana paidan alta (miltä hän ei ole koskaan urallaan näyttänyt), sitä alkaa miettiä, kuka tässä todella on se loukkaava ja rasistinen osapuoli. Ja mikä pahempaa - Morrissey-hahmon esittäminen rasistina ilman, että sille annetaan mitään selvää perustetta, ei anna mitään. Sen ainoa tarkoitus on loukata artistia”, päivityksessä kirjoitetaan.

Morrissey (kuva: AOP)

Päivityksen mukaan Simpsonien tekijöiden tulisi itse katsoa peiliin rasismisyytöksiä esittäessään. Tekstissä viitataan intialaishahmo Apuun, joka on herättänyt paljon kohua ja josta ääninäyttelijä Hank Azaria esitti juuri pahoittelunsa.

Morrisseyn tilillä julkaistussa päivityksessä lisäksi oiotaan Simpsonit-jaksossa esitettyjä ”väitteitä” Morrisseysta.

”Morrissey ei ole koskaan tehnyt jotakin vain rahan vuoksi, ei ole koskaan haastanut ketään oikeuteen heidän hyökkäystensä vuoksi, ei ole koskaan lakannut esittämästä hienoja keikkoja, ja hän on edelleen vegaani ja voimakas eläinten oikeuksien puolestapuhuja”, Facebook-päivityksessä kirjoitetaan.

Päivityksen lopussa sarjaa vielä syytetään uudelleen rasismista ja loukkaavuudesta. Pääset lukemaan koko päivityksen alta. Jos se ei näy, klikkaa tästä.

Lue myös: Realistiset Simpsonit-hahmot herättävät mielipiteitä: "En tiedä, pitäisikö pelätä vai ihailla"

Lue myös: Simpsonien luoja Matt Groening otti kantaa ääninäyttelijöiden ihonvärikeskusteluun

Lähde: Unilad

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat