Kuva: MTV3

MasterChef Vip -voittaja Minna Kuukan raparperi-ihanuus on täydellinen kesään - katso resepti

05.05.2021 10:15 - Minna Kuukka / minna.kuukka@bauermedia.fi

Radiojuontaja Minna Kuukka on yksi MasterChef Vip -kauden osallistujista. Tällä palstalla hän kertoo ajatuksiaan kisasta ja jakaa reseptivinkkejä.

"Näin on tämä MasterChef VIP -kevät paketissa. Eilen on tv:ssä nähty finaalijakso, hopeapaperisilppu siivottu lattioilta ja koko keittiö tältä erää purettu pois. Näin jälkikäteen nimittäin voi paljastaa, että kyseessä oli studiotila lähellä Helsinki-Vantaan lentokenttää ja ulkokuvat, joissa keittiöön kävelimme, tehtiin aivan toisaalla. Telkkarin taikaa.

Kiitos paljon lukuisista viesteistä, joita koko kevään aikana olen saanut ja kiihtyvällä tahdilla nyt finaalin alla. Ovat kovasti lämmittäneet mieltä ja on ollut kiva huomata, että ruoanlaittoasiat kyllä ihmisiä kiinnostavat.

Alusta asti oli tiedossa, että kyseessä oli kilpailu, mutta jotenkin koko homman voittamisen mahdollisuutta en oikeastaan tajunnut ajatella kuin juuri finaalin alla. Kokonaisuudessaan olin suoriutunut aivan ok, mutta kuten monesti ehdin todeta ja huomatakin, että aiemmat hyvät suoritukset ikään kuin nollautuivat aina kunkin tehtävän jälkeen. Yksi kunnon moka ja se olisi sitten siinä. Tämä takaraivossa lähdin myös finaaliin.

Finaalikaksikko (kuva: MTV3)

Vastustajani oli Miska Haakana, kerrassaan ihmeellinen nuori mies. Ihan supertaitava, innovatiivinen, rohkea ja paljon tietoa itseensä haalinut tekijä, jolla ei puntti tutissut. Kova kisa oli edessä. Oltiin Miskan kanssa molemmat aika varmoja, että tehtävä olisi pääruoka – jälkiruokakokonaisuus ja niinhän se ei sitten tietenkään mennyt. Kokkaisimme alkuruoan ja sille pääruoka-annoksen. Aikaa puolitoista tuntia. Arvoin itse kampasimpukka-alkupalan ja lohicarpaccion välillä ja päädyin jälkimmäiseen. Pääruoaksi halusin tehdä jotakin vähemmän kermaista ja ajattelin ottaa riskin pastan suhteen. Tekisin itse pastataikinan, siitä tagliatellea ja sille raikkaan yrttisen kastikkeen. Kaveriksi broilerinrintaa täytettynä sous vide.

Koko kisassa mukana ollut porukka oli saapunut seuraamaan finaalia ja oli hauskaa, että parvelta kuului ääntä. Jouduin myös kiipeliin pastakoneen teräosan asennuksen kanssa ja sainkin parvelta siihen hyviä vinkkejä. Itse kokkaamisesta en oikein osaa sanoa mitään. En tätä kirjoittaessa ole nähnyt tuota viimeistä jaksoa enkä adrenaliiniltani muista, mitä kaikkea kompastelua tuo puolitoistatuntinen piti sisällään.

Tuomaristo kävi tuttuun tapaansa vaaniskelemassa työpöydän ääressä toisinaan ja Sikke useampaan otteeseen ihmetteli ääneen, miksei kumpikaan meistä finalisteista valinnut ruokavarastosta tarjolla ollutta keitettyä hummeria. Sen saksea kun voisi laittaa tarjolle sellaisenaan. Niinpä aivan viimeisillä minuuteilla joku kisademoni hyppäsi minuun ja loikin nappaamaan hummerin messiin, iskin saksen rikki ja valuttelin voita saksilihan joukkoon. Se pääsi tarjolle carpaccioni kylkeen. Helpotus oli taas valtava, kun aika loppui. Kokkaukset kisakeittiössä oli kokattu. Piste.

Kokemus oli kaikkiaan ollut todella mielenkiintoinen ja monella tapaa avartava – oli oppinut taas itsestäänkin paineisessa tilanteessa lisää. Päivät toki olivat todella pitkiä – tein samaan aikaan Radio Novan aamuja ja aina juuri ennen kymmentä säntäsin radiostudiolta tv-studiolle, jossa helposti vierähti iltaseitsemään. Olin nyt pelannut koko kauden läpi ja kun hopeapaperisateen yhteydessä minut julistettiin voittajaksi, oli se kuin kirsikka kivan kokemuksen päälle.  

Ja ihan parhainta oli pystyä kokkailulla tekemään myös hyvää: voittamani 10000 euron hyväntekeväisyyspotti menee Helsingin yliopiston syöpätutkimusrahastoon. Siellä tutkimusryhmät paiskivat töitä, jotta tuon pirullisen sairauden hoito olisi aina vain tehokkaampaa ja yksilöllisempää ja raha avittaa tutkimustulosten siirtymistä potilaiden hyväksi. Liian moni tuttu on tuon taudin edessä joutunut taipumaan, muun muassa oma äitini ja siksi tämä kohde. Oli hienoa päättää kokemus näin, mutta tuskinpa voitolla sen pidempää vaikutusta on. Kohta nousen muina mastercheffeinä laittamaan perheelle makaronilaatikon uuniin ja korkeintaan tulevaisuudessa jonkun nyrpistelyn kohdalla voin yrittää lyödä tämän kortin pöytään: ’luulis maistuvan, kun on kuitenkin mastercheffin tekemää…’

Voittajan on helppo hymyillä. 10 000 euroa menee Helsingin yliopiston syöpätutkimusrahastoon. (kuva: MTV3)

Kiitos myös teille, jotka olette näitä kisasepustuksia lukeneet. Joka jutun lopussa on ollut resepti, joten jos löysit nämä kirjoitukset vasta nyt, niin käy kurkkimassa aiemmista ainakin jutun loppupuoli, olisko siellä jotakin kiinnostavaa testattavaa.

Päätän tämänkin rupeaman reseptiin. Kohta on alkukesä ja raparperit. Laitan tähän yhden mun luottoreseptin jo monen vuoden ajalta, britakakkuhenkinen raparperi-ihanuus, olkaapa hyvät.

Marenki:
vatkaa keskenään vaahdoksi: 1,5 dl sokeria ja 3 valkuaista.

Keitä hilloketta noin 5-10 minuuttia
500 g pilkottua raparperia 2 dl sokeria ja pari tippaa vaniljauutetta.

Pohja:
3 keltuaista
1,5 dl maitoa
1,5 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
150g sulatettua voita tai margariinia -> sekoita ensin kuivat aineet ja lisää muut ainekset.

Keitä ensin hilloke jäähtymään. Vatkaa marenki valmiiksi. Tee pohja ja kaada pellille leivinpaperin päälle. Ei tarvitse levitellä reunoille asti. Levitä marenki päälle ja paista 175 asteessa noin 20 min. Leikkaa jäähtynyt pohja puoliksi, lisää hilloke toiselle puolikkaalle. Lusikoi hillokkeen päälle purkki creme fraicheä ja nosta toinen puolikas päälle. Nam!

Kiitos ja kuulemiin."

Lue myös: Perunasalaatti on vapun suosikkiherkku - kokeile tänä vuonna Minna Kuukan herkullista versiota

Lue myös: Juustotikut valmistuvat helposti ja nopeasti - Minna Kuukan yksinkertaisella reseptillä onnistut

Lue myös: Herkkumajoneesi, joka toi voiton MasterChef VIP -taitotehtävässä - nappaa ohje talteen

Kilpailut

Uusimmat