Kuva: AOP

Marilyn Mansonista annettiin pidätysmääräys - useista rikoksista epäilty laulaja vältellyt poliisia

26.05.2021 15:30 - Roy Kokkonen

New Hampshiren poliisi on antanut Marilyn Mansonista pidätysmääräyksen liittyen vuonna 2019 tapahtuneeseen lievään pahoinpitelyyn. Syyte on Mansonin kohdalla lievimmästä päästä, sillä laulajaa epäillään myös useista seksuaalirikoksista.

Laulaja Marilyn Mansonista, 52, annettiin tiistaina pidätysmääräys New Hampshiren osavaltiossa Yhdysvalloissa. Asiasta uutisoi muun muassa BBC ja Independent.

Mansonia, oikealta nimeltään Brian Warneria, epäillään vuonna 2019 tapahtuneesta lievästä pahoinpitelystä, jonka toisena osapuolena oli videokuvaaja. Maksimirangaistus kyseisestä rikoksesta on vuoden vankeusrangaistus ja korkeintaan 2000 dollarin sakot.

Poliisin mukaan Manson ei ole reagoinut syytteeseen millään tapaa.

"Warner, hänen agenttinsa ja oikeusavustajansa ovat olleet tietoisia määräyksestä jo jonkin aikaa. Hän ei kuitenkaan ole tehnyt mitään palatakseen New Hampshireen vastaamaan häneen kohdistuviin syytteisiin", tiedottaa Gilfordin poliisilaitos Facebookissa.

Poliisin mukaan tässä tapauksessa ei ole kyse seksuaalirikoksesta. Manson ei ole kommentoinut asiaa julkisuudessa.

Lukuisia syytöksiä seksuaalirikoksista

Lievän pahoinpitelyn lisäksi Marilyn Mansonia epäillään useasta eri seksuaalirikoksesta, jotka ovat tulleet ilmi kevään aikana.

Muun muassa Mansonin ex-puoliso Evan Rachel Wood, 33, on kuvaillut joutuneensa Mansonin aivopesemäksi ja manipuloimaksi sekä kokeneen hyväksikäyttöä vuosien ajan. 

Tuorein käänne tapahtui aiemmin toukokuussa, kun Mansonin entinen assistentti Ashley Walters teki laulajasta rikosilmoituksen seksuaalisestä hyväksikäytöstä. Waltersin mukaan Manson oli kauhea ja väkivaltainen pomo, joka antoi ystävilleen luvan kouria ja suudella Waltersia. Syytösten mukaan Manson teetti myös 48 tunnin mittaisia työvuoroja.

Manson on kiistänyt kaikki syytökset.

Kohut ovat vaikuttaneet Mansonin uraan merkittävällä tavalla jo nyt. Hän on menettänyt sopimuksensa levy-yhtiö Loma Vista Recordsin kanssa. Lisäksi hänet hyllytettiin tv-sarjoista Creepshow ja American Gods.

Jo vuonna 2018 Mansonia epäiltiin seksuaalirikoksista, mutta syytteitä ei tuolloin nostettu todisteiden puutteen vuoksi.

Lue myös: Marilyn Manson vastaa vakaviin väkivaltasyytöksiin: "Kamalia todellisuuden vääristelyjä"

Lue myös: Evan Rachel Wood syyttää rocktähti Marilyn Mansonia vuosien hyväksikäytöstä: 'Hän on vaarallinen'

Lähteet: BBC, Independent

Kilpailut

Uusimmat