Kuva: AOP / AOP

Evan Rachel Wood syyttää rocktähti Marilyn Mansonia vuosien hyväksikäytöstä: 'Hän on vaarallinen'

01.02.2021 15:45 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Näyttelijä kertoo, että koki suhteessa muun muassa aivopesua ja manipulointia. Marilyn Manson ei ole toistaiseksi vastannut syytöksiin.

Näyttelijä Evan Rachel Wood, 33, on kertonut, että rocktähti Marilyn Manson, 52, kohdisti häneen vuosien ajan karmivaa hyväksikäyttöä. Nainen kertoo asiasta Instagram-päivityksessä. Hän on aiemmin kertonut tulleensa aiemmassa suhteessaan hyväksikäytetyksi, mutta ei tuolloin nimennyt tekijää.

”Hyväksikäyttäjäni nimi on Brian Warner, jonka maailma tuntee myös nimellä Marilyn Manson”, Evan Rachel Wood kirjoittaa.

HBO:n Westworld-sarjasta tunnettu Wood syyttää Mansonia groomingista, jolla viitataan hyväksikäyttäjän manipulatiiviseen prosessiin, jolla hän rakentaa luottamussuhdetta aiottuun uhriinsa. Yleensä termillä viitataan lapsiuhreihin. Woodin mukaan Manson alkoi pohjustaa tulevaa hyväksikäyttöään, kun Wood oli vasta teini-ikäinen. Wood on aiemmin kertonut tavanneensa Mansonin vuonna 2007 ollessaan 18-vuotias, ja Manson oli tuolloin 36-vuotias. Pari meni kihloihin vuonna 2010 mutta purki kihlauksen seitsemän kuukautta myöhemmin.

”Minua aivopestiin ja manipuloitiin alistumaan. En enää aio elää koston, herjausten ja kiristyksen pelossa. Haluan paljastaa tämän vaarallisen miehen ja tuoda näkyville ne monet tahot, jotka ovat mahdollistaneet hänen toimintansa, ennen kuin hän pilaa enempää elämiä. Tuen monia uhreja, jotka eivät enää aio olla hiljaa”, Evan Rachel Wood kirjoittaa päivityksessään.

Päivityksen pääset katsomaan alta. Jos se ei näy alla, klikkaa tästä.

Vanity Fair kirjoittaa, että myös ainakin neljä muuta uhria on astunut esiin ja syyttänyt Marilyn Mansonia vastaavanlaisesta hyväksikäytöstä. Uhrien kertomuksissa kerrotaan muun muassa seksuaalisesta ja henkisestä väkivallasta ja uhkailusta. Kertomuksissa toistuu myös se, että kokemukset ovat laukaisseet uhreissa traumaperäisen stressihäiriön. Manson ei ole toistaiseksi vastannut nyt esitettyihin syytöksiin, mutta on aiemmin kiistänyt häneen kohdistetut hyväksikäyttösyytökset.

Evan Rachel Wood kertoi vuonna 2018 kokemuksistaan lähisuhdeväkivallasta Yhdysvaltain kongressin kuulemisessa, joka liittyi meneillään olleeseen lainsäädäntöhankkeeseen, jossa pyrittiin parantamaan seksuaalisen väkivallan uhrien oikeuksia. Tuolloin hän kertoi mainitsematta tekijän nimeä, että hän on kohdannut henkistä, fyysistä ja seksuaalista väkivaltaa sekä hänen henkeensä kohdistuneita uhkauksia. Lisäksi hän kertoi tulleensa raiskatuksi, kun tekijä oli luullut hänen olevan tiedottomassa tilassa.

Vuonna 2018 Marilyn Mansonista ilmoitettiin poliisille ja häntä syytettiin seksuaalirikoksista, joiden väitettiin tapahtuneen vuonna 2011. Tapaus ei kuitenkaan johtanut syytteen nostamiseen todisteiden puutteen vuoksi. Tuolloin Mansonin asianajaja Howard E. King kertoi Mansonin kieltävän kaikki syytökset väärinkäytöksistä ja rikoksista.

Lue myös: Näyttelijäkaunottaren twiitti Kobe Bryantista sai täystyrmäyksen - "Hän oli myös raiskaaja"

Lue myös: Fanit ovat huolissaan Marilyn Mansonin mielenterveydestä - "Toivottavasti hän saa apua"

Lähteet: Vanity Fair, Independent

Uusimmat