Kuva: AOP

Bruce Leen tytär jatkaa Quentin Tarantinon kritisoimista: "Minua kyllästyttää"

05.07.2021 23:15 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Shannon Leen mielestä Hollywoodin valkoiset miehet ovat esittäneet hänen isänsä aivan väärässä valossa.

Elokuvaohjaaja Quentin Tarantino, 58, on saanut kritiikkiä Once Upon a Time in Hollywood -elokuvassa nähtävästä tappelukohtauksesta. Kohtauksessa Mike Mohin esittämä itsepuolustus- ja näyttelijätähti Bruce Lee ottaa yhteen Brad Pittin esittämän Cliff Booth -hahmon kanssa ja häviää tappelun nöyryyttävällä tavalla, kun Booth heittää hänet vasten autoa.

Bruce Leen tytär Shannon Lee on aiemmin kommentoinut kohtausta ja kritisoinut sitä, että hänen isästään saa elokuvasta ylimielisen kuvan. Shannon Leen mielestä tappelukohtaus korostaa myös sitä, millaisena Lee on ”valkoisen Hollywoodin” kerronnassa kuvattu. Nyt Shannon Lee on jatkanut Tarantinon kritisoimista kirjoittamassaan The Hollywood Reporterin kolumnissa.

Shannon Lee on näyttelijä ja itsepuolustuksen ammattilainen. (kuva: AOP)

”Minua kyllästyttää se, että valkoiset miehet Hollywoodissa sanovat, että hän oli ylimielinen persereikä. Todellisuudessa heillä ei ole aavistustakaan eivätkä he pysty kuvittelemaan, mitä on vaatinut työskennellä 1960- ja 1970-luvuilla Hollywoodissa kiinalaisena miehenä, jolla luoja paratkoon on vielä aksentti”, Shannon Lee kirjoittaa.

Bruce Lee vuoden 1973 elokuvassa Lohikäärmeen kidassa (kuva: AOP)

”Minua kyllästyttää, että valkoiset miehet Hollywoodissa ovat ymmärtäneet väärin hänen itsevarmuutensa, intohimonsa ja uhoamiskykynsä ja tämän myötä ovat kokeneet tarpeelliseksi marginalisoida hänet”, nainen jatkaa.

Shannonin mielestä valkoisen Hollywoodin on ollut hankala uskoa, että hänen isänsä saattoi tosiasiassa olla hyvä siinä, mitä tämä teki, ja ehkä jopa parempi kuin valkoihoiset kollegansa.

Shannon nostaa esiin Once Upon a Time in Hollywood -elokuvan kiistanalaisen tappelukohtauksen ja sanoo ymmärtävänsä, mitä sillä on tavoiteltu. Hän kokee, että kohtauksessa pyritään alleviivaamaan Brad Pittin hahmon kovuutta.

”Mielestäni Tarantino olisi voinut tehdä sen paljon paremmin. Kohtaus on vain Bruce Leen epäkiinnostavaa mollaamista, eikä sen olisi tarvinnut olla sellaista. Kyse oli siitä, että valkoinen Hollywood kohteli Bruce Leetä taas sellaisena kuin valkoinen Hollywood häntä kohteli - turhana stereotyyppinä”, Shannon Lee kirjoittaa.

Tarantino otti hiljattain kantaa kohtauksen saamaan kritiikkiin. Mies sanoi ymmärtävänsä Shannon Leen loukkaantuneen kohtauksesta, mutta muille kriitikoille häneltä ei heru ymmärrystä.

- Ymmärrän, jos hänen tyttärensä ei tykkää kohtauksesta. Kyse on hitto soikoon hänen isästään. Kaikki muut voivat puolestaan imeä munaa, Tarantino sanoi.

Voit lukea lisää Tarantinon kommenteista tästä linkistä.

Lue myös: Quentin Tarantino vakuuttaa jäävänsä eläkkeelle seuraavan elokuvan jälkeen - keskittyy kirjoihin

Lue myös: Pulp Fictionin tähtikaarti meni aikanaan uusiksi - heidät Quentin Tarantino halusi aluksi rooleihin

Lähteet: Independent, The Hollywood Reporter

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat