Kuva: Liv

Tänään tv:ssä: Woody Allenin menestynein elokuva - sai kriitikot ja yleisöt polvilleen

15.08.2021 07:15 - Iiro Myllymäki

Midnight in Paris -elokuva (2011) palkittiin parhaan alkuperäiskäsikirjoituksen Oscarilla.

Midnight in Paris on Woody Allenin ohjaama romanttinen, fantasiaelementtejä sisältävä komedia. Elokuva kertoo kirjailijaksi haluavasta Gilistä (Owen Wilson), joka matkaa Pariisiin yhdessä kihlattunsa Inezin (Rachel McAdams) ja tämän vanhempien kanssa. Gil tuskailee ensimmäisen romaaninsa kirjoittamisen kanssa ja löytää inspiraatiota rakkauden kaupungista. Yllättäviä käänteitä saava matka pakottaa miehen kohtaamaan tyytymättömyytensä parisuhteeseensa.

Vuonna 2011 ilmestynyt Midnight in Paris oli suuri menestys monillakin mittareilla. Kyseessä on Woody Allenin uran menestyksekkäin elokuva lippuluukkutuloilla mitattuna. Elokuva tuotti lipputuloina noin 129 miljoonaa euroa. Elokuva sai myös paljon kehuja kriitikoilta, jotka kiittelivät elokuvaa muun muassa sen hauskuudesta, tunnelmallisuudesta ja roolisuorituksista.

Midnight in Paris sai neljä Oscar-ehdokkuutta, joista se voitti yhden kategoriassa paras alkuperäiskäsikirjoitus. Ohjaaja Woody Allen vastaa niin ikään elokuvan käsikirjoituksesta.

Elokuvan trailerin pääset katsomaan alta.

Midnight in Paris
Liv
klo 21.00

Lue myös: Kate Winslet katuu työskentelyään tunnettujen ohjaajien kanssa: "Mitä v*ttua oikein ajattelin?"

Lue myös: Ohjaajasuuruus haastaa Amazonin oikeuteen - taustalla hyväksikäyttösyytökset

Lähteet: Box Office Mojo, Wikipedia, Rotten Tomatoes

Kilpailut

Uusimmat