Kuva: AOP

Onko The Crown todella kuvattu Buckinghamin palatsissa? Totuus voi yllättää

01.09.2021 16:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Brittihovista kertova hittisarja The Crown tuntuu hyvin aidolta, mutta onko se sitä?

Netflixin alkuperäisssarja, brittikuninkaallisista kertova The Crown vilisee kullanhohtoa ja loisteliaita palatsin käytäviä. Mutta onko sarja todella kuvattu Buckinghamin palatsissa, jossa kuninkaallinen perhe virallisesti pitää kotiaan?

Buckinghamin palatsi on saatu erehdyttävästi loihdittua sarjaan, mutta todellisuus on, että palatsissa ei ole kuvattu yhtäkään kohtausta. Illuusio on luotu yhdistelemällä useita eri kuvauspaikkoja. Kuvauksissa on käytetty kartanoita ja muita luksustaloja ympäri Lontoota. 

Kuvauspaikat voivat kuulostaa yllättäviltäkin. Ulkokohtauksia kuvattiin esimerkiksi The Old Royal Naval College -oppilaitoksen pihalla. Sieltä löytyvät muun muassa puutarhakohtausten kävelyreitit sekä parvekekohtausten parvekkeet.

Osa tapahtumapaikoista on myös lavastettu studio-olosuhteisiin. Muun muassa palatsin mahtipontiset sisääntuloportit lavastettiin studioon useista tavallisista julkisivuista sekä taustakankaista. The Crownissa palatsin portit ovat keskeinen paikka, jonne monet tärkeät kohtaukset sijoittuvat. Niin myös palatsin sisäpiha, joka sekin todellisuudessa rakennettiin studioon.

The Crownin lavastaja Martin Childs kertoo, että aitouden tuntu saavutettiin hyvin pikkutarkalla taustatyöllä. Childs pääsi myös itse tutustumaan palatsin julkisiin tiloihin sekä tutkimaan rakennuksen pohjapiirroksia apuna lavasteiden suunnittelussaan.

Lue myös: Lähde paljastaa: The Crownin uudella kaudella nähdään suhde, jonka penkomista brittihovi ei hyväksy

Lue myös: Ensimmäiset kuvat julki - katso ketkä ovat The Crown -sarjan uudet Diana ja Charles

Lähteet: Express, People

Kilpailut

Uusimmat