Kuva: AOP

Muistatko, kun James Bondin homoseksuaalisesta historiasta vihjailtiin? Repliikki haluttiin poistaa

09.09.2021 14:15 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Tuottajan mukaan kaikki eivät suhtautuneet hyvin Skyfall-elokuvassa nähtyyn vihjailuun.

Vuoden 2012 James Bond -elokuvassa Skyfall vihjailtiin kuuluisan agentin mahdollisesta homoseksuaalisesta kokemuksesta menneisyydessä. Nyt on selvinnyt, että kaikki elokuvan taustatekijät eivät olisi halunneet kyseistä vihjailua mukaan elokuvaan.

Skyfall-elokuvassa nähdään kohtaus, jossa Daniel Craigin esittämä Bond on sidottuna tuoliin, ja Javier Bardemin esittämä vihollishahmo Raoul Silva hyväilee Bondin rintaa ja reittä.

- Yrität muistella koulutustasi nyt. Mikä säännös voisi sopia tähän? No, kaikkeen on aina ensimmäinen kerta, Silva sanoo.

- Mikä saa sinut ajattelemaan, että tämä on ensimmäinen kertani? Bond toteaa tähän kylmänviileästi.

Javier Bardem esitti Skyfall-elokuvassa vihollishahmo Raoul Silvaa. (kuva: AOP)

Kyseinen homoseksuaalisella historialla vihjaileva kommentti herätti aikanaan keskustelua. Nyt Bond-elokuvien tuottaja Barbara Broccoli on kertonut Apple TV+ -dokumentissa Being James Bond, että tuottajia pyrittiin taivuttelemaan ottamaan Bondin kommentti pois elokuvasta.

- Muistan, miten studio sanoi, että meidän pitää ottaa repliikki pois. Kieltäydyimme jyrkästi ja pidimme oman päämme, Broccoli sanoo.

Broccoli kertoo, että jo ensi-iltana yleisö reagoi hyvin repliikkiin. Näin ollen hän koki, että tuottajat olivat tehneet oikean valinnan olla ottamatta homovihjailua pois.

Skyfall-elokuvan ohjaaja Sam Mendes kertoo Being James Bond -dokumentissa, että kohtaus asettui mielenkiintoiseen ristiriitaan Bondin naistenmiesten maineen kanssa.

- Mielestäni monessa Bond-elokuvassa on suuri homoeroottinen pohjavire, Mendes sanoo.

Seuraava James Bond -elokuva 007 No Time To Die tulee ensi-iltaan 30. syyskuuta. Kyseessä on Daniel Craigin viimeinen Bond-elokuva.

Lue myös: Uuden James Bond -elokuvan viimeinen traileri julki - katso mitä on luvassa

Lue myös: Pierce Brosnan paljasti omat suosikkinsa tulevaksi James Bondiksi

Lähde: The Guardian

Suosittelemme

Uusimmat