Kuva: Nelonen

HS: Kuppilat kuntoon, Hans Välimäki -tuottaja paljastaa, kuinka ravintolat saadaan mukaan ohjelmaan

05.11.2021 13:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Ohjelmassa Hans Välimäki auttaa suomalaisia ravintoloita parantamaan liiketoimintaansa. Ohjelman tuottaja Santtu Palm paljastaa HS:lle, että tuotantoryhmä ottaa suoraan yhteyttä paikkoihin.

Kuppilat kuntoon, Hans Välimäki on suosittu ohjelma, jossa keittiömestari, kokki ja juontaja Hans Välimäki auttaa suomalaisia ravintoloita parantamaan liiketoimintaansa.

Ohjelmassa Välimäki auttaa ravintoloita muun muassa ruokalistan kanssa ja muuttaa usein asiakastilojen ulkoasua. Välimäki myös antaa omistajille erilaisia neuvoja, liittyen esimerkiksi sosiaaliseen mediaan tai markkinointiin.

Ohjelman tuottaja Santtu Palm paljastaa Helsingin Sanomille, että ravintolat eivät oikeastaan itse hae ohjelmaan, vaan tuotantoryhmä ottaa yhteyttä eri paikkoihin.

- Esituotannon aikana käymme läpi satoja ravintoloita, ja kymmeniin olemme yhteydessä ennen kuin lukitsemme ohjelmaan sopivimmat. Lähdemme hakemaan eri paikkakunnilta ravintoloita käsipoimintana, Palm kertoo HS:lle.

Palm sanoo, että tärkeintä on löytää ravintoloita, joiden ongelmiin Välimäki voi oikeasti vaikuttaa, ja ongelmien pitäisi olla sellaisia, joita voidaan ratkaista muutamassa päivässä. Yhteydenottoihin suhtaudutaan usein kohteliaasti, mutta vain harvat uskaltavat, ja ylipäätään haluavat, osallistua suosikkiohjelmaan. 

Ohjelma perustuu Gordon Ramsayn vetämään Kitchen Nightmares -sarjaan, jossa Ramsay ei juurikaan säästele sanojaan ja höykytys voi olla varsin kovaakin. Välimäelle oli tärkeää, että Suomessa asiat tehdään hieman eri tavalla. Ennen Välimäkeä ohjelmaa Suomessa juonsi Jyrki Sukula

- Hans sanoi, että hän ei lähde tähän ohjelmaan vittuilemaan kollegoille. Vastasin, että hyvä. Sillä sellaisesta tässä ei ole kyse, enkä sellaista lähtisi itsekään tuottamaan. Hans on pyyteettömän kiinnostunut siitä, miten suomalainen ravintolakenttä voi, Palm sanoo.

Kuppilat kuntoon, Hans Välimäki -ohjelma nähdään Nelosella. 

Lue myös: IS: Hans Välimäki: Huippuravintolan pitäminen muuttui kivireen vetämiseksi

Lue myös: Hans Välimäki muistuttaa ravintola-asiakkaita tärkeästä asiasta - "Jokainen euro on tarpeen"

Lähde: Helsingin Sanomat

Kilpailut

Uusimmat