Kuva: AOP

Brian May otti kantaa cancel-kulttuuria vastaan, mutta tarkentaa nyt puheitaan transsukupuolisista

29.11.2021 21:15 - Iiro Myllymäki

Brian Mayn mukaan hänen sanomisiaan on vääristelty.

Voit kuunnella artikkelin alta tai Podplaysta.

Queen-kitaristi Brian May, 74, on puhunut Mirrorin haastattelussa nykyajan keskusteluilmapiiristä. Hän on jälkeenpäin ilmaissut Instagramissa, että hänen sanojaan on vääristelty ja etenkin hänen kommenttinsa transsukupuolisiin liittyen ovat saaneet aikaan vääriä mielikuvia.

May puhui ITV:n tapahtuman punaisella matolla haastattelussa Brit Awards -gaalan päätöksestä poistaa sukupuolikohtaiset palkintokategoriat. May kritisoi päätöstä.

- Sitä päätöstä ei ole harkittu tarpeeksi tarkkaan. Monet asiat toimivat sellaisenaan eikä niitä tarvitse muuttaa. Minua kyllästyttää, että ihmiset yrittävät muuttaa asioita miettimättä pitkäaikaisia seurauksia, May sanoi.

May kritisoi niin sanottua cancel-kulttuuria siitä, että ihmiset eivät enää uskalla sanoa mielipiteitään ääneen. Cancel-kulttuurilla viitataan usein netissä tapahtuvaan aktivismiin, jossa ihmisiä vaaditaan vastuuseen sanomisistaan ja tekemisistään. Siinä missä jotkut kokevat tämän oikeutettuna ihmisten vastuuttamisena, joillekin tämä näyttäytyy ylireagointina ja pientenkin virheiden kaiveluna.

Muun muassa Spin-lehti kirjoittaa Mayn todenneen haastattelussa, että Queen-yhtyeeltäkin vaadittaisiin enemmän monimuotoisuutta, jos se perustettaisiin tänä päivänä.

- Meillä pitäisi olla erivärisiä ihmisiä, eri sukupuolia ja transihminen. Eihän elämän pidä olla sellaista. Me voimme olla erilaisia, May sanoi.

Nyt May on tarkentanut lausuntojaan Instagram-päivityksessä. Miehen mukaan toimittaja ”väijytti” hänet.

”Tämä on johtanut kunnon soppaan, jossa lehdistö on saanut asiat näyttämään siltä kuin olisin epäystävällinen transihmisiä kohtaan. Tämä ei voisi olla kauempana todellisuudesta. Sanojani vääristeltiin hienovaraisesti. Minun ei olisi edes pitänyt puhua noille lehdistön korppikotkille”, May kirjoittaa.

May myös pyytää anteeksi kaikilta, joita hänen kommenteistaan kirjoitetut lehtijutut ovat loukanneet.

”Minun sydämeni on yhtä avoin kuin aina kaikenvärisille ihmisille, eri uskontokuntia edustaville, kaikille sukupuolille ja seksuaalisuuksille, erikokoisille ja -muotoisille ihmisille. Me kaikki ansaitsemme arvostuksen ja tasa-arvoisen paikan tässä maailmassa”, May kirjoittaa päivityksessään.

Koko päivityksen näet alta tai tästä linkistä.

Lue myös: Brian Mayn vaimo miehensä sydänkohtauksesta: "Minusta tuli kokki, siivooja ja hoitaja"

Lue myös: Queen teki klassikkobiisinsä humalassa - oli vähällä, ettei se olisi töppäyksen vuoksi koskaan syntynyt

Lähteet: Mirror, Spin

Kilpailut

Uusimmat