Kuva: AOP

Prinssi Harrylla on hyvin viileät välit isäänsä: "Charles on erittäin loukkaantunut"

07.12.2021 10:15 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Tietojen mukaan Charles pelkää julkista kiistaa ja sen vaikutuksia hallituskauteensa.

Lähteiden mukaan prinssi Harrylla, 37, on erittäin viileät välit isänsä prinssi Charlesin, 73, kanssa. Lähipiirin mukaan kaksikko on tuskin puhunut toisilleen viimeisen kahdeksan kuukauden aikana.

Suurin syy viilentyneihin väleihin lienee Harryn ja hänen vaimonsa Meghan Marklen viime vuotinen lähtö kuninkaallisesta perheestä. Lähdön jälkeen Harry on antanut julkisuuteen lausuntoja, jotka ovat loukanneet Charlesia syvästi, lähipiiri kertoo. Charles on pitänyt aiheesta matalaa profiilia, sillä hän pelkää, että julkinen riita voisi vaikuttaa hänen hallituskauteensa.

Lähteiden mukaan kaksikko on puhunut puhelimessa vain muutamia kertoja sen jälkeen, kun Harry jätti kuninkaallisen perheen. 

Viikonloppuna kerrottiin, että Harry tapasi vuonna 2013 Britanniassa asuvan saudiarabialaisen liikemiehen Mahfouz Marei Mubarak bin Mahfouzin, joka antoi aikoinaan miljoonia puntia prinssi Charlesin hyväntekeväisyysjärjestölle. Vuonna 2021 asiaa tutkittiin tarkemmin ja asiassa alettiin epäillä lahjontaa. Mahfouz kävi kirjeenvaihtoa säätiön kanssa. Kirjeistä kävi ilmi, että lahjoittamalla suuria rahamääriä Charlesin hyväntekeväisyyskohteisiin Mahfouzille myönnettäisiin kunniamaininta.

Mies on kiistänyt tehneensä mitään väärää ja Charlesin on puolestaan kerrottu olevan tietämätön väitetystä skandaalista. 

Uutisen tullessa ilmi prinssi Harry totesi, ettei hän ollut osallistunut asiaan millään tavalla ja sanoi katkaisseensa välit Mahfouziin jo kuusi vuotta sitten. 

- Charles on hyvin pettynyt ja järkyttynyt Harryn viimeisimmästä lausunnosta. Tämä hyökkäys on Charlesille vahingollisempi, kuin puheet hänen "huonosta" vanhemmuudestaan, sillä tällä saattaa olla suuri vaikutus tulevalle kuninkaalle.

Lue myös: Prinssi Charlesin tiedottaja kiistää uutuuskirjan kohuväitteen - "Tämä on fiktiota"

Lue myös: Kuningatar Elisabetin vuoden 2019 joulukuva satutti prinssi Harrya: "Se oli hänelle kivuliasta"

Lue myös: Prinssi Harryn eksä paljastaa, millaista on kuninkaallisen deittailu: "Olen onnekas, kun suhde loppui"

Lähde: Mirror

Kilpailut

Uusimmat