Demi Moore Swayzelle: Valosi hehkuu ikuisesti

17.09.2009 15:40 - Eeva Rajala

Hollywoodissa näyttelijät ovat muistelleet tällä viikolla menehtynyttä Patrick Swayzeä. Swayze menehtyi haimasyöpään 57 vuoden iässä.

Demi Moore oli Patrick Swayzen vastanäyttelijä Ghost-elokuvassa. Moore kohdistaa kaipaavat sanansa suoraan Swayzelle.

- Patrick, sinua rakastaa niin moni ja sinun valosi hehkuu ikuisesti meidän kaikkien elämissä. Kaipaan sinua.

Swayze muistetaan parhaiten roolistaan tanssinopettajana elokuvassa Dirty Dancing - Kuuma tanssi. Vastanäyttelijä Jennifer Grey kertoi BBC:n mukaan, että Swayze oli harvinainen yhdistelmä maskuliinisuutta ja erityistä ylväyttä. Greyn mukaan Swayze oli uljas ja rohkea, kunnon cowboy hellällä sydämellä.

Matrix-tähti Keanu Reeves näytteli Swayzen kanssa elokuvassa Point Break - Myrskyn ratsastajat. Reeves hehkutti Swayzen huikeaa huumorintajua ja halua elää. Mies muisteli myös, miten Patrick Swayze jäi leffan kuvausten aikana koukkuun laskuvarjolla hyppäämiseen.

Monissa elokuvissa Patrick Swayzen kanssa näytellyt Rob Lowe sanoo, että edesmennyt näyttelijä eli tuhansia ikuisuuksia yhden elinajan aikana. Lowe muistaa tärkeimpänä sen uskomattoman rakkauden, jota Swayze tunsi vaimoaan Lisa Niemeä kohtaan.

Kalifornian kuvernööri Arnold Schwarzenegger on myös muistellut Patrick Swayzen uraa. Hän pitää tähteä monitaiturina, joka hurmasi yleisön ympäri maailman.

Tammikuussa Patrick Swayze myönsi tv-haastattelussa, että hänellä on ehkä vain kaksi vuotta elinaikaa, mutta kiisti vahvasti olevansa lähellä kuolemaa.

- Olenko kuolemassa, olenko luovuttamassa, olenko hyvästelemässä ihmiset? En missään nimessä.

Kilpailut

Uusimmat