Kuva: Youtube

Ohjaaja selittää Don't Look Up -elokuvan silmiinpistävää "mokaa" - olikin tietoinen ratkaisu

30.12.2021 19:45 - Iiro Myllymäki

Kuvausryhmä jätettiin näkyviin erääseen elokuvan kohtaukseen tarkoituksellisesti.

Netflix-katsojatilastojen kärkeen singonnut Don’t Look Up -elokuva on puhuttanut paljon viime päivinä. Eräs katsoja löysi tähtinäyttelijöitä vilisevästä katastrofikomediasta silmiinpistävän yksityiskohdan, jonka hän uskoi olevan melkoinen moka elokuvan tekijöiltä. Yhdessä kohtauksessa nähdään pikaisesti elokuvan kuvausryhmä. Kyseinen katsoja, Ben Köhler, jakoi aiheesta videon TikTokissa. Videon pääset katsomaan tästä linkistä.

Nyt elokuvan ohjaaja Adam McKay on ottanut kantaa aiheeseen. Hänen mukaansa kyseessä ei ole moka.

”Hyvin huomattu! Jätimme tuon välähdyksen kuvausryhmästä elokuvaan tarkoituksella. Sen tarkoitus on kunnioittaa muistoa elokuvan kummallisesta kuvaamiskokemuksesta”, McKay kirjoittaa twiitissään.

Jos upotus ei näy, klikkaa tästä.

Insider-sivusto kirjoittaa, että McKay viittaa tällä elokuvan kuvaamiseen koronapandemian aikaan. Kuvausryhmä nähdäänkin elokuvassa kasvomaskit naamallaan. Julkaisu huomauttaa, että McKay on aiemminkin leikitellyt elokuvissaan yleisön odotuksilla ja totutuilla konventioilla. Esimerkiksi ohjaajan edellisessä Vice-elokuvassa lopputekstit alkoivatkin kesken elokuvan, jotta katsojat olettaisivat, että elokuva on loppunut.

Don’t Look Up -elokuvaa tähdittävät muun muassa Jennifer Lawrence, Leonardo DiCaprio ja Meryl Streep. Elokuva kertoo Maata uhkaavasta komeetasta ja ihmisten eriävistä reaktioista uhkaan. Ohjaaja McKay on vahvistanut, että elokuvan teema on lopulta verrannollinen tosielämän ihmisten suhtautumiseen ilmastonmuutokseen.

Lue myös: Paljastus Don't Look Up -elokuvan puvustajalta - erään hahmon esikuvana toimi Netflix-tähti

Lue myös: Huippunäyttelijöiden katastrofielokuva nousi Netflixin katsotuimmaksi - oletko nähnyt?

Lähde: Insider

Kilpailut

Uusimmat