Koskettava kohtaaminen - mies näki kadotetut sisaruksensa 50 vuoden jälkeen!

20.09.2009 21:05 - Eeva Rajala

Tamperelainen Esko Airola joutui orvoksi ja hänet otettiin asumaan kanadalaiseen perheeseen. Sittemmin yhteys kasvattiperheeseen katkesi ja nyt Esko on löytänyt heidät jälleen.

Lähes 50 vuoden jälkeen Esko löysi kasvattiperheensä sisarukset Maikkarin Kadonneen jäljillä -ohjelman avulla. Koskettava ensikohtaaminen kymmenien vuosien jälkeen toi kyyneleet myös katsojan silmiin.

- En tiedä mitä sanoa. Elämä vei meidät eri reittejä, Esko sanoi kun näki sisaruksensa ensimmäistä kertaa.

Eskon isä oli kuollut sodassa ja äiti menehtyi pian Kanadaan muuton jälkeen. 9-vuotias Esko jäi orvoksi vieraassa maassa. Täysi-ikäiseksi tultuaan Esko lähti Suomeen, sai töitä ja perusti oman perheen. Kanadalainen kasvattiperhe jäi taakse, yhteyttä ei pidetty.

Eskolle merkittävintä oli saada tieto, että kaikki hänen sisaruksensa olivat vielä elossa. Perheen vanhemmat olivat jo kuolleet, mutta 68-vuotias Esko näki kaivatut sisaruksensa Lyndan, Sandran ja Don Juniorin.

Ensimmäisen kerran tunteikkaita hetkiä elettiin, kun Eskon vanhan kotitalo löytyi Ontario Streetiltä. Eskon kasvattiäiti Helmi Currie eli talossa pitkään leskenä. Eskon mennessä vanhaan huoneeseensa mies liikuttui. Huoneessa on itketty monet itkut oman äidin kuoltua.

Kanadan reissullaan Esko kävi myös oman äitinsä haudalla pitkästä aikaa. Samalla hautausmaalla lepäävät myös Eskon kasvattivanhemmat.

Kilpailut

Uusimmat