Kuva: AOP

Tänään tv:ssä: John Malkovichin kerrotaan eristäytyneen kuukaudeksi rooliaan varten – poiki Oscar-ehdokkuuden

15.02.2022 07:15 - Jenni Tuusjärvi / jenni.tuusjarvi@bauermedia.fi

Psykopaatin mielenmaiseman tavoittamiseksi näyttelijä eristäytyi kotiinsa.

Vuonna 1993 ilmestynyt tiivistunnelmainen trilleri Tulilinjalla kertoo salaisen palvelun agentista nimeltä Frank Horrigan. Horriganin roolissa nähdään erityisesti lännenelokuvistaan tutuksi tullut Clint Eastwood, 91.

Eastwoodin vastinparina elokuvassa nähdään John Malkovich, 68, joka näyttelee murhanhimoista psykopaattia nimeltään Mitch Leary.

Learyn murhanhimon kohteena ei ole enempää eikä vähempää kuin Yhdysvaltain presidentti.

Elokuvan on ohjannut toiminta- ja katastrofielokuvien taitaja Wolfgang Petersen, 80. Hänen käsialaansa ovat myös esimerkiksi Air Force One, Tuntematon uhka sekä Meren raivo.

Malkovichin tilalla olisi voitu nähdä Robert De Niro

Malkovichin kerrotaan eristäytyneen yli kuukauden ajaksi saavuttaakseen roolihahmonsa syvimmän olemuksen. Hän ei poistunut kotoaan eikä hän puhunut eristyksensä aikaan puhelimessa. Televisiosta hän katsoi ainoastaan uutisia.

Ilmeisesti eristäytyminen kannatti. Malkovichin rooli psykopaattina huomioitiin parhaan miessivuosa -kategorian Oscar-ehdokkuudella.

Elokuvassa olisi voitu nähdä hänen tilallaan niin ikään näyttelijälegenda Robert De Niro, 78. Learyn roolia oli alun perin tarjottu De Nirolle, joka joutui kuitenkin kieltäytymään roolista, sillä hän oli juuri aloittamassa toisen elokuvan kuvauksia.

Mikäli video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Tulilinjalla

Sub

Klo. 22.50

Lue myös: Hollywood-tähti John Malkovich pelasti miehen hengen

Lue myös: Clint Eastwood myy hulppeaa kartanoaan - katso kuvat miljoonakodista

Lähde: IMDb

Kilpailut

Uusimmat