Kuva: AOP

Joe Rogan jakoi tekaistua kuvakaappausta Venäjästä ja Steven Seagalista - korjasi sitten virheensä

01.03.2022 12:15 - Iiro Myllymäki

Joe Rogan jakoi Instagramissa kuvakaappauksen, jossa Steven Seagalin väitettiin liittyneen Venäjän armeijan joukkoihin.

Kohun keskellä ollut podcast-vetäjä Joe Rogan, 54, on joutunut kritiikin kohteeksi sen jälkeen kun hän jakoi sosiaalisessa mediassa valheellisen kuvakaappauksen liittyen Ukrainan sotaan. Rogan jakoi Instagram-tilillään tekaistun kuvakaappauksen, jossa CNN:n Twitter-tili näytti uutisoivan näyttelijä Steven Seagalin, 69, liittyneen Venäjän armeijan erikoisjoukkoihin. Kuvakaappauksessa kirjoitetaan, että yhdysvaltalaisnäyttelijä on bongattu Kiovan lähettyviltä.

”Jos minun pitäisi arvata tämän hullun elokuvan seuraava juonenkäänne, sanoisin, että olemme noin 14 tunnin päässä avaruusolentojen saapumisesta”, Rogan kirjoitti päivityksessään Independentin mukaan.

Kuvakaappauksen kuvassa Seagal nähtiin armeijavarustuksessa.

Rogan sai paljon kritiikkiä valheellisen tiedon levittämisestä, ja myöhemmin mies poistikin päivityksensä. Sittemmin juontaja on jakanut aiheesta uuden päivityksen.

”Poistin aiemman päivitykseni siitä, että Steven Seagal on Ukrainassa, koska kyse oli parodiasta, mikä ei yllätä. Sekään ei tosin olisi yllättävää, jos se olisi ollutkin totta. Hän on saanut maahantulokiellon Ukrainaan vuonna 2017, koska hänet leimattiin kansalliseksi turvallisuusuhaksi”, Rogan kirjoittaa.

Päivityksessään mies on jakanut kuvakaappauksen The Washington Postin uutisesta, jonka uutisessa viitataan Venäjän presidentti Vladimir Putinin ja Seagalin ”bromancesta”. Roganin päivityksen näet alta tai tästä linkistä.

Steven Seagal sai Venäjän kansalaisuuden vuonna 2016. Seagal tunnetaan Venäjälle myönteisistä lausunnoistaan ja asenteistaan. Hän on aiemmin kutsunut Putinia ”yhdeksi parhaista maailman johtajista”. Seagal on reagoinut Venäjän sotatoimiin Ukrainassa Fox Newsille antamassaan kommentissa.

- Suurimmalla osalla meistä on ystäviä ja perhettä Venäjällä ja Ukrainassa. Pidän molempia yhtenä perheenä. Uskon todella, että kyse on ulkopuolisesta tahosta, joka käyttää valtavia summia rahaa propagandaan, jotta nämä kaksi maata saadaan vastatusten keskenään. Rukoilen, että molemmat maat pääsevät myönteiseen, rauhanomaiseen lopputulokseen, missä voimme elää yhdessä rauhassa, Seagal on sanonut.

Lue myös: Hittisarjan tähti Brian Cox esitti voimakkaan Venäjä-vetoomuksen gaalapuheessaan

Lue myös: Brittibändin erikoinen protesti Spotifyn toimintaa vastaan - julkaisee tuhat 30 sekunnin kappaletta

Lähteet: Independent, Fox News, NY Post

Kilpailut

Uusimmat