Kuva: TV5 / Discovery+

Tico, 27, laihdutti yli 50 kiloa ja huomasi, miten muiden homomiesten suhtautuminen häneen muuttui

26.03.2022 09:15 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Tico on yksi uuden Marko Björs - Rakkauden seikkailu -deittirealityn osallistujista.

Juuri TV5:llä ja Discovery+-palvelussa alkaneessa Marko Björs - Rakkauden seikkailu -ohjelmassa ratsastustähti Marko Björs, 52, etsii itselleen miesystävää kymmenen sinkkumiehen joukosta. Viiden sinkkumiehen haastattelut pääset kuuntelemaan alta tai Podplaysta.

Yksi ohjelmaan osallistuvista miehistä on 27-vuotias Helsingissä asuva Tico. Tico työskentelee sairaanhoitajana teho-osastolla. Tiedotteessa Ticon kuvaillaan aiemmin rakastuneen renttuihin, mutta nyt mies on valmis löytämään tasapainoisen parisuhteen.

Tico puhui ohjelman pressitilaisuudessa sateenkaariyhteisön sisäisistä ristiriidoista ja siitä, miten homomiehet osaavat olla toisilleen verbaalisesti julmia ja syrjiviä. Ticoa huolestutti ohjelmaan lähtemisessä se, kohtaako hän sielläkin muiden homomiesten osalta nenänvartta pitkin katsomista. Mies haluaa olla osaltaan nostamassa pitkälti vaiettua aihetta keskusteluun.

(kuva: Discovery+ / TV5)

Tico on kokenut henkilökohtaisesti sen, miltä tuntuu, kun oman yhteisön sisällä hyljeksitään.

- Olen ollut joskus hyvin isokokoinen ihminen. Ei ole olemassa sellaista asiaa kuin lihava homo. Olen kokenut ulkopuolelle jättämistä ja nenänvartta pitkin katsomista. Olen monesti kokenut oloni ulkopuoliseksi, Tico sanoo Voice.fi:n haastattelussa.

Muiden homomiesten suhtautuminen muuttui, kun Tico laihdutti.

- Oman elämäntapamuutoksen jälkeen pystyn sanomaan sen toisenkin puolen siitä. Ihmisten asenne on muuttunut todella paljon, vaikka olen sisältä sama ihminen kuin päälle 50 kiloa sitten, Tico sanoo.

Ticon mielestä sateenkaari-ihmisten keskuudessa onkin liian paljon pinnallisuutta.

Vähemmistönä vähemmistössä

Tico kuvailee olevansa vielä vähemmistössä vähemmistön sisällä, sillä hän on myös romani. Hän kokee, että seksuaalivähemmistöillä on opittavaa romaniväestön keskinäisestä solidaarisuudesta.

- Romaniväestössä me buustaamme toinen toisiamme siinä missä meitä sorsitaan vaikka valtaväestön toimesta. Jos seksuaalivähemmistössä tulee syrjityksi, aika vähän on heitä, jotka kulkevat selkä selkää vasten. Haluaisin nähdä, että homoyhteisö muuttuu tulevaisuudessa enemmän siihen suuntaan, että olisimme yhtä perhettä, Tico sanoo.

Marko Björs on tullut kaapista ulos omaa nimeään kantavan ohjelman julkistuksen myötä. (kuva: TV5 / Discovery+)

Ilokseen Tico huomasi Marko Björs - Rakkauden seikkailu -ohjelman kuvauksissa, että osallistujien kesken vallitsi hyvä yhteishenki eikä kyräilyä ollut. Etelä-Afrikassa kuvattu ohjelma oli miehelle tärkeä kokemus.

- Reissulta lähti monella tapaa muuttunut mies takaisin Suomeen. Se oli reissu itseensä ja omiin kipukohtiin. Se muutti käsitykseni asemastani omassa yhteisössäni, Tico kuvailee.

Voice.fi, Iskelmä, Radio Nova ja Podplay ovat osa Bauer Mediaa. 

Lue myös: "Ollaan pinnallisia ja syrjitään" - homoyhteisön sisäiset ongelmat vaivaavat uutuusohjelmaan osallistuvaa Ticoa, 27

Lue myös: Marko Björsiä jännitti lähteä uraauurtavan tv-ohjelman tähdeksi - "Teenkö itsestäni koko kansan pellen?"

Kilpailut

Uusimmat