Näistä oireista tunnistat seksiriippuvuuden!

26.09.2009 16:12 -

Seksiriippuvuus voi ilmetä monin eri tavoin. Paihdelinkki.fi paljastaa seksiriippuvuuden oireet.

Paihdelinkki.fi -sivuston mukaan seksiriippuvuuskäyttäytymiselle on ominaista toiminnan pakonomaisuus. Riippuvuustoimintaa jatketaan, vaikka se vie aikaa ja huomiota muilta elämän alueilta, esimerkiksi perheeltä, työltä, ystävyyssuhteilta tai harrastuksilta.

Monesti riippuvainen tiedostaa myös itse oman ongelmansa ja kokee siitä häpeää ja syyllisyyttä. Useimmiten seksiriippuvainen salaa asian lähipiiriltään. Salailu saattaakin johtaa ongelmiin ihmissuhteissa ja aiheuttaa eroja parisuhteissa ja vaikeuksia työelämässä.

Seksiaddiktio saattaa myös ilmetä muun muassa pakonomaisena surffailuna internetin k-18 -sivustoilla tai chateissa. Näillä sivustoilla seksiriippuvainen metsästää seksuaalisen kiihotuksen lähteitä, joka voi pahimmassa tapauksessa johtaa rikolliseen toimintaan.

Riippuvuus voi ilmetä myös soitteluna maksullisiin aikuisviihdenumeroihin sekä eroottisen materiaalin haalimisena. Muita oireita ovat muun muassa seksisuhteet tuntemattomien kanssa, itsensä paljastelu, tirkistely, tuntemattomien ja tuttujen koskettelu sekä seksuaalinen väkivalta.

Kilpailut

Uusimmat