Kuva: AOP

Doctor Strange -näyttelijä ja hänen miehensä tuomittiin vankeuteen - syynä lapsen hyväksikäyttö

17.05.2022 09:15 - Riia Frost

Näyttelijä ja hänen aviomiehensä tuomittiin 14:stä eri syytekohdasta vankeuteen.

Muun muassa Doctor Strange -elokuvasta tuttu näyttelijä Zara Phythian, 36, ja hänen aviomiehensä Victor Marke, 59, todettiin syylliseksi 13-vuotiaan tytön seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Nottingham Crown Court tuomitsi Marken 14:n vuoden vankeuteen ja Phythian sai kahdeksan vuoden vankeustuomion. Pariskunta sai tuomion 14:stä eri syytekohdasta.

Independent-julkaisun mukaan tuomarille kerrottiin hyväksikäytön alkaneen, kun Phythian oli aikaisessa kahdenkympin iässään pelannut uhrin kanssa totuutta ja tehtävää. Näyttelijä haastoi 13-vuotiaan kopioimaan seksuaalisen teon, jonka nainen oli juuri itse tehnyt Markille. Lisäksi nimeltä mainitsematon uhri kertoi oikeudessa, että Marke oli uhkaillut häntä ja käskenyt kuvaamaan osan pariskunnan hyväksikäytöstä. Hyväksikäyttöä tapahtui vuosien 2005-2008 aikana.

Oikeustuomari Mark Watson kertoi uskovansa pariskunnan suunnitelleen teot etukäteen, mutta näki Marken olleen rikoksissa suurempi tekijä kuin Phythian. Watsonin mukaan Marke on teoillaan ja manipuloinnillaan osoittanut ”korkeaa turmelutasoa” rikosten aikana.

- Pidän sinua hyväksikäytön liikkeellepanijana. Olit selvästi tietoinen ensimmäisestä tapauksesta, mutta teeskentelit nukkuvasi, tuomari Watson totesi Markelle oikeudessa.

- Tämä on voinut vain olla etukäteen sovittu juoni, Watson lisäsi.

Lisäksi tuomari osoitti Phythianille, että vaikka hän näkee näyttelijän olleen miehensä manipuloima, se ei silti tee hänestä syytöntä.

- Kuultuani todisteet, minulla ei ole epäilystäkään siitä, etteikö tekoosi olisi vaikuttanut miehesi, jolla on ollut sinuun suuri vaikutus jo nuoresta iästä lähtien. En voi sivuuttaa sitä, että tämä kaikki alkoi aikana, jolloin olit vielä nuori, Watson toteaa.

- Tämän sanottuani, se ei silti oikeuta sitä, mitä teit, vaan nämä olivat silti sinun päätöksiäsi, Watson lisää.

Pariskunnan on suoritettava vähintään puolet tuomiostaan ennen kuin heidän ehdonalaista vapauttamista harkitaan. Phythian on kiistänyt olevansa pedofiili, kun taas Marke sortui tunnustamaan asian todistajanaitiossa. Lisäksi Marke tuomittiin toisesta alaikäiseen kohdistuneesta seksuaalisesta hyväksikäytöstä, joka tapahtui vuosina 2002 ja 2003.

Phythia tuli tunnetuksi vuonna 2016, kun hän sai roolin Doctor Strange -elokuvassa päävihollisen Dormammun yhtenä fanaattisena palvelijana eli zealottina. Kyseisen elokuvan päänäyttelijänä toimii Benedict Cumberbatch.

(kuva: AOP)

Lue myös: Doctor Strange -näyttelijä vitsaili Will Smithistä - 'Hän löi minut'

Lue myös: Elizabeth Olsen on tehnyt Marvel-roolillaan miljoonia - eräs asia häntä kuitenkin harmittaa

Lähteet: Independent, Unilad, Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat