Kuva: AOP / Jarno Kuusinen

Jenni Haukiosta Helsinki Priden suojelija - "Tasavertaisesti kohdatuksi tulemisen tarve on ihmisyyden ytimessä"

24.05.2022 11:15 - Iiro Myllymäki

Tasavallan presidentin puoliso toimii ihmisoikeustapahtuman suojelijana tänä vuonna.

Tasavallan presidentin puoliso Jenni Haukio on tänä vuonna Helsinki Pride -tapahtuman virallinen suojelija. Suomen suurin ihmisoikeus- ja kulttuuritapahtuma Helsinki Pride -viikko järjestetään 27.6.–3.7. Tapahtumalla kiinnitetään huomiota seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksiin.  

Tänä vuonna Helsinki Priden teemana on Kohtaamisia. Tällä halutaan tuoda esiin Helsinki Pride -tapahtuman perustehtävää: ihmisten kohtaamisen mahdollistamista ja yhteisöllisyyden tukemista näiden kohtaamisten kautta.

- Tasavertaisesti kohdatuksi, kuulluksi ja nähdyksi tulemisen tarve on ihmisyyden ytimessä, ja yhdistää meitä kaikkia yksilöllisistä ominaisuuksistamme riippumatta. Helsinki Pride rakentaa osaltaan maailmaa, jossa ihmisoikeuksien puolesta työskennellään niin kauan kuin epätasa-arvoa esiintyy, ja jossa jokaisella on täysi vapaus ilmaista itseään ja toteuttaa omaa persoonaansa, Jenni Haukio sanoo.

Helsinki Priden tapahtumakokonaisuus kestää nyt ensimmäistä kertaa kokonaisen kuukauden. Muun muassa keskustelutilaisuuksia, työpajoja ja näyttelyitä sisältävä kokonaisuus käynnistyy 1.6. ja huipentuu 2.7. Pride-kulkueeseen ja puistopiknikiin.

- Olemme erittäin iloisia siitä, että saamme tänä vuonna suojelijaksemme vahvan yhteiskunnallisen keskustelijan, jolle itselleen meidän asiamme, yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon teemat ja niiden toteuttaminen, ovat erittäin tärkeitä. Jenni Haukion vahva sitoutuminen yhtäläisen tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edistämiseen on asia, josta me voimme olla ylpeitä, ja ylpeys muuttaa meidän mielestämme maailmaa, joka päivä, sanoo Panu Mäenpää, Helsinki Pride -yhteisön puheenjohtaja.

Vuonna 2021 Helsinki Priden virallinen suojelija oli pääministeri Sanna Marin.

Lue myös: Tuure Boelius paljastaa Iholla-sarjassa, miksi jännitti viimeisintä Pride-esitystään erityisen paljon

Lue myös: Hämmentääkö HLBTIQ+ ja muu sateenkaarisanasto? Seta kertoo, miksi oikeilla termeillä on väliä

Kilpailut

Uusimmat