Kuva: Nelonen / Saku Tiainen

Tänään tv:ssä: The Voice of Finland: Senioriin saapuu tangokuningas - muistelee rajua onnettomuutta

27.05.2022 07:15 - Iiro Myllymäki

Jaska Mäkynen voitti Tangomarkkinat vuonna 1991.

The Voice of Finland: Senior -ohjelmassa yli 60-vuotiaat pääsevät mittelemään laulun saralla. Ohjelman toisessa ääni ratkaisee -vaiheen jaksossa mukaan astelee muun muassa ehta tangokuningas.

Vuoden 1991 tangokuninkaaksi kruunattu Jaska Mäkynen on mukana ohjelmassa. Seinäjoelta kotoisin oleva 69-vuotias Mäkynen voitti Tangomarkkinat aikanaan kolmannella yrittämällään. Hän on lähtenyt mukaan The Voice of Finland: Senioriin avovaimonsa yllyttämänä. Mäkynen on viime aikoina ennen ohjelmaan osallistumista keikkaillut vain satunnaisesti, mutta veri vetää edelleen musiikin ja uusien kokemusten pariin. 

Jaksossa Mäkynen muistelee rajua onnettomuutta, johon hän joutui vain seitsemän viikkoa ennen Tangomarkkinoiden voittoa.

- Ajoin 405:n Peugeotin siltarumpuun. Kieli katkesi. Se meni tavallaan kolmeen osaan murskaksi. Minut vietiin keskussairaalaan, ja sieltä heräsin. Se oli kauhea katastrofi. Ajattelin, että tässäkö urani nyt sitten on. Jalat eivät ottaneet alle eikä puhe luistanut, Mäkynen muistelee.

Mies kuitenkin selvisi onnettomuudesta ja kuntoutui ajoissa Tangomarkkinoita varten.

- Enkelit istuivat olkapäillä, ja minun ei ollut aika lähteä.

The Voice of Finland: Seniorissa Mäkynen esittää muun muassa Annikki Tähden, Eino Grönin ja Fredin tunnetuksi tekemän kappaleen Niin paljon kuuluu rakkauteen. Tähtivalmentajat Michael Monroe, Tarja Turunen ja Ressu Redford vaikuttuvat miehen äänestä, ja kaikkien tuolit kääntyvät. Turunen on vakuuttunut Mäkysen asenteesta.

- Sinusta huokuu nöyryys. Se välittyy äänestäsi ja olemuksestasi. Musiikkia tehdessä täytyy olla nöyrä, Turunen sanoo.

The Voice of Finland: Senior
Nelonen
klo 20.00

Lue myös: The Voice of Finland: Seniorin kilpailijat julki - mukana muutama julkisuudesta tuttu henkilö

Lue myös: The Voice Of Finland saa upouuden ohjelmaversion - tuomareina suomalaiset supertähdet

Kilpailut

Uusimmat