Kuva: AOP / EPA-EFE

Mitä tapahtuu, jos Amber Heard ei kykene maksamaan vahingonkorvauksia Deppille?

05.06.2022 11:15 - Jenni Tuusjärvi / jenni.tuusjarvi@bauermedia.fi

Heardin asianajaja on kommentoinut aiemmin, ettei tällä ole varaa maksaa miljoonien suuruista vahingonkorvausta, jonka valamiehet langettivat näyttelijälle.

Näyttelijä Amber Heard, 36, määrättiin keskiviikkona maksamaan miljoonien suuruinen vahingonkorvaus entiselle puolisolleen, näyttelijä Johnny Deppille, 58, kuuden viikon mittaisen oikeudenkäynnin seurauksena.

Alkuperäinen korvaussumma oli 15 miljoonaa dollaria, mutta tuomari alensi korvaussumman 10,35 miljoonaan dollariin. Korvaussumman pieneneminen perustuu Virginian osavaltion lakiin, joka asettaa katon vahingonkorvaussummille. Depp puolestaan määrättiin maksamaan Heardille kaksi miljoonaa dollaria vahingonkorvauksia.

Heardin asianajaja Elaine Bredehoft on kertonut, että hänen päämiehensä seuraavana tavoitteena on saada kumottua oikeuden päätös. Hän myös vahvisti, ettei Heardilla ole varaa maksaa vahingonkorvauksena vaadittavaa summaa.

Bredehoft mainitsi viime viikolla oikeudessa kuullussa päätöspuheenvuorossaan, että Heard oli siihen mennessä pulittanut oikeudenkäyntikuluistaan yli kuusi miljoonaa dollaria.

People-julkaisu selvitti oikeusanalyytikko Emily D. Bakerilta, mitä seurauksia Heardille saattaa koitua, mikäli tämä ei kykene maksamaan vahingonkorvauksia täysimääräisenä.

- Se on osapuolten päätettävissä, mutta kun tuomio on julistettu kesäkuun 24. päivä, luulen asianajajien ryhtyvän neuvottelemaan maksuista, Baker toteaa.

- Ben Chew [Deppin asianajaja] totesi loppupuheenvuorossaan, ettei Deppin tavoitteena ollut rangaista taloudellisesti Heardia. Voisin kuvitella, että osapuolet pyrkivät sovittelemaan asian ja tulemme näkemään lausunnon, jossa todetaan, ettei tuomiota tulla panemaan täytäntöön, hän jatkaa.

- Mikäli tuomiolle haetaan täytäntöönpanoa, se tulee aloittamaan täysin uuden oikeudellisen prosessin omaisuuden mahdollisesta takavarikoimisesta ja maksutapojen selvittämisestä. Voisin kuvitella - tai mikäli olisin osa Deppin tiimiä, tekisin näin - heidän hakevan kieltomääräystä sille, ettei Heard voisi enää toistaa niitä lausuntoja, joita valamiehistö piti kunniaa loukkaavina, ja täten määrätä, että maksuja ei suoriteta eikä mitään tuomiota tule olemaan, Baker pohtii mahdollisia seuraavia liikkeitä.

- Jos hän [Depp] ei ole kiinnostunut rahasta, luulen hänen olevan kliinnostuneempi siitä, ettei Heard toistele syytöksiään, hän summaa.

- Tuomion saaminen on yksi asia. Rahojen saaminen on taas täysin eri asia, analyytikko toteaa.

Bakerin mukaan Deppin tiimi voi hyvinkin tavoitella rahoja, jolloin heidän on mahdollista takavarikoida Heardin omaisuutta ja jäädyttää esimerkiksi tämän palkkioita ja muita tuloja. Se on kuitenkin erillinen prosessi, joka voi alkaa vasta, kun tuomio on annettu. Tuomion täytäntöönpano voi puolestaan olla hyvin pitkä oikeudenkäyntiprosessi.

Baker kuitenkin huomauttaa, ettei Deppin aggressiivinen pyrkimys tuomion täytäntöönpanemiseksi olisi ihanteellista julkisuutta hänelle. Hänen mukaansa aika näyttää, mitä Deppin puoli tulee tekemään, muttei kuitenkaan usko Deppin ryhtyvän aggressiivisiin toimiin asian suhteen.

- Koska kyseessä on tahallinen teko ja siitä seurannut vahingonkorvaus, poistaa se mahdollisuuden henkilökohtaiselta konkurssilta, Baker kertoo.

Voit lukea aiemmin oikeudenkäynnistä kirjoitetut uutiset täältä.

Lue myös: Amber Heardin asianajaja sanoo näyttelijän tekevän valituksen tuomiosta: 'Hänellä on hyvät perusteet'

Lue myös: Johnny Deppin asianajajat kommentoivat voittoaan: "Vahvistaa sen, mitä olemme sanoneet alusta asti"

Lue myös: Johnny Deppin ja Amber Heardin oikeudenkäynnin tulos selvillä - "Sain elämäni takaisin"

Lähde: People

Kilpailut

Uusimmat