Kuva: Shutterstock

Tänään tv:ssä: Ruotsin kuningasperheen mittava korukokoelma kätkee sisäänsä kiehtovaa historiaa

13.06.2022 07:15 - Jenni Tuusjärvi / jenni.tuusjarvi@bauermedia.fi

Dokumenttisarjan ensimmäisessä osassa kuullaan kuningatar Silvian ja prinsessa Victorian ajatuksia jalokivikokoelman erityisistä koruista.

Tänään nähtävässä kaksiosaisen Kuninkaalliset korut -dokumenttisarjan ensimmäisessä osassa Ruotsin kuninkaalliset kertovat perheen arvokkaista jalokivistä ja niiden historiasta. Jalokivet eivät ole prameilua ja vaurautta: niiden tarinat sisältävät rutkasti politiikkaa ja historiaa.

Dokumentti on poikkeuksellinen, sillä tämä on ensimmäinen kerta, kun Ruotsin kuninkaalliset antavat kuvata korujaan näin perusteellisesti. Korut ovat päätyneet kuningashuoneen haltuun vuosisatojen aikana ympäri maailman.

Koruista ovat kertomassa asiantuntijoiden lisäksi kuningatar Silvia ja prinsessa Victoria. Myös kuningattaren hovikampaajana vuosikymmeniä toiminut Peter Hägelstam saa puheenvuoron. Hän on yksi harvoista ihmistä, jotka pääsevät koskettamaan arvokkaita koruja. Hän näyttää ohjelmassa, kuinka diadeemi kiinnitetään kuninkaallisiin kutreihin. Voisi luulla, että diadeemi vain asetetaan päähän, mutta tosiassa koru ommellaan paikoilleen, jottei se pääse valumaan tai liikkumaan.

Mikäli kuva ei näy, voit katsoa sen tästä.

Ohjelman toinen osa esitetään tiistaina 14. kesäkuuta.

Kuninkaalliset korut

Klo 15.58

Yle Teema Fem

Lue myös: Beyoncé edustaa tuoreessa kampanjassa Tiffany-timantti kaulassaan - raivostui, kun kuuli "veritimantin" historiasta

Lue myös: Beyoncé teki historiaa pukeutumalla Tiffanyn kalleimpaan kaulakoruun - luomus häikäisee

Lue myös: Audrey Hepburnin jalanjäljillä: Beyoncé poseeraa ikoninen ja uniikki Tiffany-koru kaulassaan

Kilpailut

Uusimmat