Kuva: AOP / EPA-EFE

Billie Eilish kertoo, että hän odottaa äitiyttä - "Ennemmin kuolisin kuin olisin hankkimatta lapsia"

22.06.2022 12:15 - Riia Frost

Billie Eilish kuitenkin myöntää, että häntä samalla ahdistaa äitiys muun muassa suojeluvaistojen ja kouluammuskelujen takia

Laulaja-lauluntekijä Billie Eilish, 20, tunnetaan muun muassa hiteistään Bad Guy, Happier Than Ever ja When The Party’s Over. Eilish kertoi The Sunday Times -julkaisussa muun muassa siitä, miten kovasti hän haluaa saada lapsia tulevaisuudessa.

- Ennemmin kuolisin kuin olisin hankkimatta lapsia, Eilish kiteyttää.

Eilish kuitenkin myöntää, että samaan aikaan äitiys on hänelle pelottava asia. Muusikko perustelee pelkonsa muun muassa sillä, että hän uskoo olevansa niin suojelevainen tulevia lapsiaan kohtaan, että se ajaisi hänet ahdistukseen.

- Mitä vanhemmaksi kasvan, sitä enemmän koen asioita. Pohdin usein, että mitä ihmettä tulen tekemään silloin, kun lapseni ajattelevat tekevänsä oikein, vaikka mielestäni he eivät todellakaan tee niin. Eivät he tule kuuntelemaan minua, Eilish kuvailee pelkoaan.

Eilishin ahdistusta ei auta myöskään se, että nykyajan yhdysvaltalaiset lapset joutuvat pelkäämään kouluampumisen uhriksi joutumista. Yhdysvaltojen eskaloitunut aseväkivalta on noussut yhdeksi puhutuimmaksi keskustelunaiheeksi, kun Texasin Uvalden kaupungin kouluammuskelussa kuoli 21 ihmistä, joista kaksi oli aikuisia ja 19 oli ala-asteikäisiä oppilaita. Kotiopetuksessa ollut artisti kertookin, että häntä kauhistuttaa kouluampumisten "normalisointi" Yhdysvalloissa. 

- Miksi se on okei, että joutuu pelkäämään koulussa? Menet kouluun ja joudut olemaan valppaana elämää mullistavalle ja traumaattiselle kokemukselle tai jopa kuolemalle. Mikä logiikka siinä on? Eilish pohtii.

Eilish kertoi myös samassa haastattelussa tulleensa nuorena hyväksikäytetyksi. Eilish totesi, että aina oma, ystävien tai vanhempien valppaus ei voi estää ihmistä joutumasta hyväksikäytetyksi.

- Pahinta on, että se voi tapahtua kenelle tahansa. Sillä ei ole väliä, kuinka valppaita vanhempasi ovat, Eilish toteaa.

- Sillä ei ole merkitystä, miten viisas olet, tai millainen arviointikykysi on, se voi silti tapahtua sinulle, eikä se ole hallittavissasi, Eilish lisää.

(kuva: AOP)

Lue myös: Matthew McConaughey nosti Texasin kouluammuskelun esille Valkoisessa talossa

Lue myös: Joe Biden vastasi juontajan tiukkoihin kysymyksiin aseväkivallasta: "En halua jäljitellä Trumpia"

Lähteet: Daily Mail, Independent

Kilpailut

Uusimmat