Kuva: AOP

Katy Perryä näpäytetään armotta somessa - syynä aborttipäätökseen liittyvä twiitti

05.07.2022 17:15 - Riia Frost / riia.frost@bauermedia.fi

Katy Perry kirjoitti maanantaina 4. heinäkuuta Twitter-julkaisussaan kantaaottavan viestin, jossa hän viittaa vuoden 2010 hittibiisiinsä Firework.

Laulaja-lauluntekijä Katy Perry, 37, otti kantaa korkeimman oikeuksen päätökseen, joka poistaa yhdysvaltalaisilta perustuslaillisen oikeuden aborttiin. Päätöksen myötä osavaltioilla on itsellään jatkossa oikeus päättää, kieltävätkö he oikeuden aborttiin vai eivät. Tämänhetkisen tiedon mukaan noin puolessa osavaltioista oikeus aborttiin ei tule säilymään. Kyseinen päätös on herättänyt paljon keskustelua ja on saanut monet julkkikset, kuten Pinkin, Billie Eilishin ja Halseyn, ottamaan kantaa kyseiseen aiheeseen.

Perry liittyikin muiden kantaa ottaneiden julkkisten joukkoon, kun hän kirjoitti maanantaina 4. heinäkuuta Twitter-julkaisun, jossa hän viittaa vuoden 2010 hittibiisiinsä Firework.

”’Beibi olet ilotulitus’ on 10, mutta yhdysvaltalaisilla naisilla on vähemmän oikeuksia kuin tähtisädetikulla. Pudistan päätäni”, Perry kirjoittaa.

Mikäli linkki ei näy, voit katsoa julkaisun täältä.

Sen sijaan, että Perry olisi saanut ihmisiltä yhtä paljon ylistystä twiitistään kuin monet muut julkkikset, artisti joutui yllättäen someraivon kohteeksi. Syynä tälle ei ollut itsessään Perryn kantaaottava twiitti, vaan se, että muusikko on aikaisemmin kannattanut julkisesti Los Angelesin pormestariksi Rick Carusoa, joka on itse ollut aborttikiellon kannalla.

Osa ei päästänytkään Perryä helpolla artistin Twitter-julkaisun kommenttikentässä.

”Oliko tarkoituksellista, että ajoitit tämän twiitin tasan kuukausi sen jälkeen, kun kannatit abortin vastustajaa pormestariehdokkaaksi?” Yksi pohtii.

”Ehkä sinun olisi pitänyt tehdä hieman taustatutkimusta ennen kuin päätit tukea miljardööri Rick Carusoa, joka tunnetaan abortin vastustajana”, toinen kommentoi.

”Tekopyhä”, kolmas kritisoi.

”Tämä twiitti ei uponnut ihan niin kuin olit ajatellut”, neljäs kirjoittaa.

Perry ei ole toistaiseksi kommentoinut twiittinsä saamaan kritiikkiin. Abortin vastustajana tunnettu Caruso twiittasi 4. toukokuuta, että hän aikoo puolustaa naisten valinnanoikeutta, mikäli hänet valitaan Los Angelesin pormestariksi. Moni ei ole kuitenkaan toistaiseksi ollut kovinkaan vakuuttunut Caruson lupauksesta.

Katy Perry kohtasi someraivon, kun hän oli julkaissut aborttipäätöstä koskevan twiitin. (kuva: AOP)

Lue myös: Pink lähetti viestin aborttipäätöksen kannattajille: 'Älä enää kuuntele musiikkiani ja painu v*ttuun'

Lue myös: Alec Baldwinin tytär pitää vääränä, että nykynaiset painostavat muita puhumaan aborttikokemuksista

Lähteet: TMZ, Independent UK

Juttua muokattu 5.7. klo 17.24: Korjattu twiitin suomennosta.

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat