Kuva: AOP / EPA-EFE

Tom Cruise ilahdutti lentonäyttelyssä ilmavoimia ja taitolentojoukkuetta - "Meillä on uusi siipimies"

18.07.2022 19:15 - Riia Frost

Tom Cruise rakastaa lentämistä ja ilma-aluksia, minkä vuoksi hän osallistui maailmankuuluun lentonäyttelyyn.

Näyttelijä Tom Cruise, 60, tunnetaan muun muassa Top Gun -elokuvista, jossa pääosassa ovat hävittäjälentäjät. Elokuvasarjan uusin osa Top Gun: Maverick sai ensi-iltansa 27. toukokuuta ja se nousi niin suureen suosioon, että sen keräämät katsojalukemat ovat Cruisen uran parhaimmat avausviikonlopun lipputulot Yhdysvalloissa.

Cruisen intohimo lentämistä kohtaan tuli ilmi jo ensimmäisen Top Gun -elokuvan jälkeen, kun näyttelijä innostui hankkimaan oman lentolupansa vuonna 1994. Ei siis mikään ihme, että Cruise osallistui Iso-Britannian Royal International Air Tattoo -lentonäyttelytapahtumaan viime viikonloppuna. Kyseisessä tapahtumassa nähtiin muun muassa maailman suurin sotilaallinen lentonäytös ja lisäksi lentonäyttelyssä juhlittiin Yhdysvaltojen ilmavoimien 75-vuotisjuhlaa. 

Cruise ilahduttikin muun muassa Royal Air Force Police -ilmavoimien palvelupoliiseja, kun hän poseerasi heidän kanssaan valokuvaa varten. Tiimin Twitter-julkaisussa nähdään kyseinen valokuva, jossa Cruise poseeraa sinisessä puvussaan palvelupoliisien kanssa helikopterin edessä.

”Tunnemme tarpeen, tarpeen valokuvalle yhden ja ainoan Tom Cruisen kanssa. Jälleen yksi upea päivä Air Tattoo -tapahtumassa RAF Police -tiimille”, lukee tiimin julkaisussa, jossa viitataan Top Gun -elokuvan ikoniseen ”tarve nopeuteen” -lauseeseen.

Mikäli linkki ei näy, voit katsoa julkaisun täältä.

Myös Red Arrows -taitolentojoukkue ikuisti Cruisen vierailun valokuvalla, joka julkaistiin myöhemmin heidän Twitter-tilillään. Kuvassa Cruise seisoo uniformuun pukeutuneiden lentäjien keskellä.

”Meillä on uusi siipimies. Tänään Maverick liittyi Red Arrows -tiimiin. Oli mahtavaa tavata Tom Cruise Royal International Air Tattoo -tapahtumassa ja keskustella ilmailusta, tiimityöstä ja Top Gunista”, julkaisussa lukee.

Mikäli linkki ei näy, voit katsoa julkaisun täältä.

RAF Charitable Trust Enterprises -organisaatio, joka isännöi kyseisen tapahtuman, kertoi lehdistötilaisuudessa, että organisaation täytyi pitää Cruisen vierailu pitkään salassa. Organisaation toimitusjohtaja Paul Atherton kuitenkin myönsi, ettei salaisuuden säilyttäminen ollut kovin helppoa.

- Tällaisen salaisuuden pitäminen on vaikeaa, kun se on niin jännittävä, Atherton totesi.

- Top Gun -elokuvat ja Tomin kuuluisa intohimo ilma-aluksia ja lentämistä kohtaan ovat todella auttaneet nostamaan ilmailu valokeilaan. Tämä taas auttaa mainostamisessa ja tulevien sukupolvien inspiroimisessa, Atherton lisäsi.

Tom Cruise ilahdutti monia lentotiimejä Royal International Air Tattoo -tapahtumassa. (kuva: AOP / EPA-EFE)

Lue myös: Mickey Rourke tylyttää Tom Cruisea: "En arvosta tuollaista"

Lue myös: Top Gun: Maverick -elokuvantekijät haastettiin oikeuteen - "Aiomme puolustaa itseämme voimakkaasti"

Lähteet: People

Kilpailut

Uusimmat