Kuva: AOP

Dwayne Johnson halusi supersankarilleen oman elokuvan - perustelee nyt asiaa

16.08.2022 15:15 - Riia Frost / riia.frost@bauermedia.fi

Dwayne Johnson paljastaa, millainen hänen osuutensa oli siihen, että Black Adam -antisankarista saatiin oma elokuva ilman Shazam -hahmoa.

Näyttelijä Dwayne Johnson, 50, tullaan näkemään antisankarin uniformussa DC Comicsin Black Adam -elokuvassa. Kyseinen hahmo perustuu antisankariin, joka oli ensimmäinen, joka sai Shazamin -supervoimat haltuunsa. Tuleva elokuva on siis esiosa vuoden 2019 Shazam!-elokuvalle.

Vaikka Johnsonin mukaan Black Adamin supervoimat ovat hieman verrattavissa Supermanin kykyihin, näyttelijä kertoo sankareiden välillä olevan kuitenkin monia eroja.

- Ensinnäkin Supermanin suurin heikkous on taikuus, kun taas se on Black Adamin yksi mahtavimmista supervoimista, Johnson mainitsee.

- Lisäksi Superman ei tapa ketään, vaan hänellä on tietynlaiset periaatteet, joiden mukaan hän elää. Black Adamilla on myös uniikkiset eettisyyden periaatteet, mutta hän ei epäröi repiä jotakin henkilöä kahtia, Johnson lisää.

Dwayne Johnson Black Adam -supersankarin asussa. (kuva: AOP)

Johnson suostui näyttelemään roolia jo vuonna 2014. Black Adamin oli tarkoitus ilmestyä jo Shazam!-elokuvaan, mutta studio lopulta päätyi ainoastaan viittaamaan kyseiseen hahmoon yhdessä kohtauksessa. Kyseisen elokuvan aikana supersankarin voimat lahjoittanut velho kertoo, että hän oli kerran antanut holtittomasti voimansa henkilölle, joka käytti niitä kostaakseen maailmalle. Velho viittaa kyseisessä lauseessa Black Adamiin, jonka tarina kerrotaan tarkemmin tulevassa elokuvassa.

Johnson kertookin Variety Fair -julkaisun haastattelussa, että hänellä oli osuutta siihen, miksi Black Adamille päätettiin antaa oma elokuva ja pitää toistaiseksi erillään Shazam-hahmosta.

- Kun saimme elokuvan ensimmäisen käsikirjoituksen, siinä oli yhdistetty tarinat Black Adamistä ja Shazamista. Eli kaksi alkuperäistä tarinaa yhdessä elokuvassa, Johnson muistelee.

- Kun luin sen, tiesin, ettemme voisi tehdä tällaista elokuvaa, koska silloin tekisimme Black Adamille huonon palveluksen. Se olisi ollut hyvä Shazamille, että kaksi tarinaa yhdistyy yhdessä elokuvassa, muttei Black Adamille, Johnson lisää.

Pian Johnson lähestyi elokuvastudion johtajia huoliensa suhteen. Johnson perusteli huolensa muun muassa sillä, että kyseisen käsikirjoituksen säilyttäminen elokuvassa heikentäisi mahdollisuuden hahmojen väliseen vastakkainasetteluun tulevaisuudessa. Johnsonin taistelu ei käynyt helpoksi, koska moni piti alkuperäistä käsikirjoitusta hyvänä.

Johnsonin mielipiteen ilmaisu selkeästi kannatti, sillä Black Adam -hahmon oma elokuva saa ensi-iltansa 21. lokakuuta 2022. Johnson lupaa, ettei elokuva tule olemaan tyypillinen supersankaritarina, jossa päähenkilö opettelee käyttämään voimiaan ensimmäisen 50 minuutin aikana.

- Tässä elokuvassa esitellään Black Adam saman tien ja sen aikana selviää, mitä hänelle tapahtui, Johnson korostaa.

Lopuksi Johnson painottaa, että vaikka hahmo onkin nimetty antisankariksi, Black Adamin teot ovat kytköksissä asioille, jotka tapahtuivat hänen perheelleen tuhansia vuosia sitten.

- Se on universaali asia, johon kaikki voivat samaistua. Me kaikki voimme samaistua perheläheisyyteen huolimatta ihonväristämme, uskonnostamme, pankkitilimme lukemista tai asuinpaikoistamme. Ja siihen, että on valmis tekemään kaikkensa perheensä suojelemiseksi. Kun perheesi revitään luotasi, se muuttaa luonnettasi, Johnson korostaa.

Elokuva kertoo Teth-Adamista, joka oli kuollessaan orja, mutta heräsikin henkiin Black Adamina jumalallisten supervoimien kanssa. Haudastaan vapauduttuaan Black Adam päättää käyttää voimiaan toteutaakseen oikeudenmukaisuutta, josta sankarilla on täysin oma käsityksensä.

Black Adam -elokuvan trailerin voit katsoa alta.

Mikäli linkki ei näy, voit katsoa julkaisun täältä.

Lue myös: Kevin Hart nimeää huonoimman Dwayne Johnsonin tähdittämän elokuvan - oletko samaa mieltä valinnasta?

Lue myös: Dwayne Johnson ja Kevin Hart roastasivat toistensa vanhemmuutta: "Haluan tehdä päinvastoin"

Lähteet: Variety FairDaily Mail

Kilpailut

Uusimmat