Kuva: AOP

Jurassic World -elokuvien päätähdillä oli väitetysti valtava palkkaero - sitten Chris Pratt ryhtyi toimiin

17.08.2022 15:15 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Bryce Dallas Howard kertoo olevansa Chris Prattille kiitollinen tämän riuskoista otteista palkka-asiassa.

Vuosina 2015–2022 julkaistiin kolme Jurassic World -elokuvaa, joissa päärooleissa nähtiin Chris Pratt, 43, ja Bryce Dallas Howard, 41. Howard kertoo Insiderin haastattelussa, että hän sai huomattavasti vähemmän palkkaa roolistaan kuin Pratt.

Vuonna 2018 Variety uutisoi, että Howard oli saanut trilogian toisesta elokuvasta kaksi miljoonaa dollaria vähemmän palkkaa kuin Pratt. Nyt nainen kertoo, että hän sai itse asiassa vielä tätäkin huomattavasti vähemmän palkkaa Prattiin verrattuna.

- Kun aloin neuvotella Jurassic-elokuvia varten, vuosi oli 2014 ja maailma oli erilainen. Olin alakynnessä. Valitettavasti siinä piti sitoutua kolmeen elokuvaan ja nämä sopimukset olivat kiveen hakattuja, Howard kertoo.

Howard keskusteli palkoista Prattin kanssa, minkä myötä mies ryhtyi toimiin. Howard kertoo, että Pratt piti huolen siitä, että naiselle maksettiin sama summa rahaa kaikista elokuvasarjaan liittyvistä oheisasioista, kuten videopeleistä ja huvipuistolaitteista. Pratt sanoi, että hän voi hoitaa neuvottelut Howardin puolesta.

- Oli upeaa, että hän teki niin. Minulle on maksettu noista asioista enemmän kuin varsinaisista elokuvista, Howard sanoo.

Viimeisin Jurassic World -elokuva Jurassic World: Dominion sai ensi-iltansa kesäkuussa. Elokuva on ollut maailmanlaajuinen menestys ja se on kerännyt lipputuloja yli 960 miljoonan euron edestä.

Lue myös: Jessica Chastain sekoitetaan jatkuvasti näyttelijäkollegaan - kyllästyi ja kuittasi terävästi somessa

Lue myös: Chris Pratt kommentoi erikoista somekohua - "Niin v*tun väärin"

Lähteet: Insider, Box Office Mojo

Kilpailut

Uusimmat