Kuva: Elisa Viihde

Pamela Tola näyttelee pakkomielteistä vainoajaa - oma traumatausta auttoi ymmärtämään roolihahmoa

27.08.2022 09:15 - Jenni Tuusjärvi / jenni.tuusjarvi@bauermedia.fi

Pamela Tola näyttelee Sijainen-sarjassa Paula Malista, joka on kokenut kovia menneisyydessään.

Näyttelijä Pamela Tola, 40, on tehnyt uuden aluevaltauksen siirryttyään draama- ja komediatuotannoista psykologisen trillerin pariin uuden Sijainen-sarjan myötä. Tola nähdään hiljattain julkaistussa kolmiosaisessa minisarjassa Paula Malisena, jolle kehkeytyy pakkomielle äitiyslomalle jäävästä kollegastaan.

- Itselleni on tärkeää ymmärtää, miksi ihminen toimii, kuten toimii. Vaikkei sitä täysin hyväksyisikään, Tola pohtii roolihahmoaan Voice.fi:n haastattelussa.

Voit kuunnella Tolan koko haastattelun alta sekä Podplaysta.

- Paula on aikamoinen esittäjä ja hänen todellista luonnettaan on vaikea nähdä tai tietää, koska hän toimii omasta traumastaan tai agendastaan käsin, näyttelijä kuvailee.

- Sen traumamenneisyyden kautta pystyin ymmärtämään ja löytämään jotain sellaista, missä on itselleni jotain järkeä, hän jatkaa.

- Itsellänikin on kuitenkin traumataustaa, niin pystyin sitten sitä kautta miettimään sitä, millaisia asioita se saattaa ihmiselle pahimmillaan aiheuttaa, Tola pohtii.

Tolan mukaan yhteiskunta on alkanut vasta hiljalleen ymmärtämään, että esimerkiksi lapsuudessa koetut traumat saattavat vaikuttaa ihmisen käyttäytymiseen vielä myöhemmässä vaiheessa. Hänen mukaansa traumat saattavat näkyä esimerkiksi kroonisena stressinä ja asioiden välttelynä.

(kuva: Elisa Viihde)

Tolan mukaan uudenlainen rooli oli miellyttävä kokemus, sillä hän ei ole aiemmin näytellyt psykologisessa trillerissä. Hänen mukaansa kyseinen tyylilaji vaatii näyttelijältä tarkkuutta ja hienovaraisuutta.

- Oli tosi kiva, että minut pyydettiin mukaan projektiin, ja nimenomaan, että on tällainen vähän erityyppinen rooli, jossa on myös erilaisia tasoja sekä paljon näyteltävää, Tola kommentoi työtään.

Tola kertoo haastattelussa, ettei tuotannon tyylilajilla ole merkitystä näyttelijälle. Näyttelijä näyttelee kohtaukset ja tunnelma luodaan muilla keinoin.

- Eihän komediaakaan voi näytellä siten, että kaikki olisivat jotenkin todella hauskoja, näyttelijä pohtii.

Sijainen perustuu vuonna 2017 ilmestyneeseen brittiläiseen The Replacement -sarjaan. Muissa rooleissa nähdään muun muassa Maria Ylipää, Olavi Uusivirta sekä Eero Saarinen. Sarjan on ohjannut Jyri Kähönen.

Sarja on katsottavissa Viaplayssa.

Mikäli video ei näy, voit katsoa sen tästä.

Lue myös: Pamela Tola ei tiedä, onko seuraava kumppani mies vai nainen - Lauri Tilkanen antoi tykkäyksen

Lue myös: Pamela Tola avautuu ulkonäön vaikutuksesta uraansa: "Ei ole koko totuus kenestäkään"

Lue myös: Pamela Tola muistaa paniikintäyteisen puhelun näyttelijälegendalle: "Hän oli imuroimassa"

Kilpailut

Uusimmat