Kuva: AOP / AOP

Elon Musk kertoo puhuneensa Kanye Westille kohutwiitistä - "Ilmaisin huoleni"

11.10.2022 22:15 - Iiro Myllymäki

Kanye Westiä on syytetty juutalaisvastaisten päivitysten jakamisesta.

Rap-tähti ja muodinkin parissa mainetta niittänyt Kanye ”Ye” West, 45, on ollut viime päivinä runsaasti otsikoissa somekäytöksensä takia. Sekä Westin Instagram- että Twitter-tilit lukittiin artistin jaettua juutalaisvastaisia päivityksiä. Twitterin edustaja on vahvistanut esimerkiksi CNN:lle, että Westin tili lukittiin Twitterin sääntöjen vastaisen sisällön takia.

Nyt Tesla-miljardööri Elon Musk, 51, on ottanut kantaa twiittiin. Twitterin ostoaikeissa oleva mies kirjoittaa Twitterissä puhuneensa Westin kanssa asiasta.

Puhuin Ye’lle tänään ja ilmaisin huoleni hänen vähän aikaa sitten jakamastaan twiitistä. Uskon, että hän kuuli, mitä minulla oli sanottavana”, Musk kirjoittaa.

Jos upotus ei näy, näet päivityksen täältä.

Ennen kuin West oli jakanut monia pahastuttaneen twiittinsä, Musk oli toivottanut Westin tervetulleeksi takaisin Twitteriin. Tuossa kohtaa Instagram oli jo lukinnut Westin tilin ja West teki paluun Twitteriin.

”Tervetuloa takaisin Twitteriin, ystäväni!” Musk kirjoitti.

West jakoi Instagramissa päivityksen, joissa hän epäili juutalaisten kontrolloivan räppäri Diddyn tekemisiä. Twitterissä hän puolestaan kirjoitti menevänsä ”death con 3 -tilaan juutalaisia vastaan”. On yleisesti arvioitu, että tällä mies tarkoitti Yhdysvaltain asevoimien käyttämää puolustusvalmiuden tilaa osoittavaa Defcon-luokitusjärjestelmää. Kyseinen twiitti on poistettu Twitterin sääntöjen vastaisena. West on saanut paljon kritiikkiä juutalaisvastaisuudesta.

Lue myös: Holokaustimuseo reagoi Kanye Westin antisemitistisiin kirjoituksiin - kutsui tutustumaan sanojen voimaan

Lue myös: Kanye West mollasi Lizzon painoa - nainen vaikutti vastaavan kommenttiin keikallaan

Lähteet: Fox Business, CNN, The Guardian

Kilpailut

Uusimmat