Suomalainen suosikkinäyttelijä tähdittää venäläistä homokomediaa

16.10.2009 07:12 -

Venäjällä kiitettävää menestystä niittänyt näyttelijä Ville Haapasalo nähdään itänaapurissa kahdessa ensi-iltaan tulevassa syksyn merkkitapauksessa. Toinen valokankaalle tulevista elokuvista on odotettu gay-komedia, kertoo Iltalehti.

Veseltsaki-nimisessä elokuvassa Haapasalo esittää moskovalaisen homoklubin työntekijää, joka ohjaa Rosa-nimistä dragshow-ryhmää. Elokuvaa ja sen käsittelemää aihepiiriä pidetään Venäjällä merkittävänä, sillä seksuaalivähemmistöt ovat maan valtamediassa edelleen arka aihe.

Komedian ensi-ilta pidettiin hiljattain ja paikalle oli saapunut koko Venäjän showbusineksen silmäätekevät. Haapasalo oli kuitenkin itse estynyt saapumasta paikalle, koska oli Thaimaassa suositun venäläiselokuvan jatko-osan kuvauksissa.

Toinen ensi-iltansa tänä syksynä saava Haapasalon tähdittämä elokuva on Iivana Julmasta kertova Tsaari. Elokuvassa Haapasalo näyttelee saksalaista mestaria jonka tehtävänä on rakentaa tsaari Iivana Julmalle kidutushuvipuisto. Elokuvan suljettu ennakkonäytäntö pidettiin Venäjän parlamentin alahuoneessa duumassa.

Haapasalo tuli Venäjällä tunnetuksi vuonna 1995 Metsästyksen kansallisia erikoisuuksia -elokuvan myötä. Suomalaisesta kirjailijasta kertova komedia on yksi Venäjän kaikkien aikojen katsotuimmista komedioista. Sittemmin mies on elokuvarooliensa myötä noussut itänaapurissa supertähdeksi.

Kilpailut

Uusimmat