Kuva: AOP

IS: Nyt puhuu Gettomasan tylyttämä toimittaja: "Tajusin, että nyt on kultakimpale edessä"

14.11.2022 23:15 - Sanni Seppä / sanni.seppa@bauermedia.fi

Toimittaja Jemo Kettunen sanoo, että jutusta syntynyt kohu on lopulta voitto kaikille osapuolille.

Uutisoimme aiemmin räppäri Gettomasan, 28, kimpaantuneen maakuntalehti Keskisuomalaisen toimittajalle. Räppäri kritisoi haastattelutilanteessa toimittajan työtä taustatutkimuksen suhteen. 

Iltasanomat tavoitti haastattelun toimittajan Jemo Kettusen, joka kertoo olleensa yllättynyt siitä, miten paljon kohua haastattelusta on aiheutunut. Kettunen sanoo tienneensä, että jutusta tulee hitti, mutta yllättyneensä kuitenkin kohun suuruudesta. Toimittaja kertoo myös päätöksestään julkaista haastattelu suoraan auki litteroituna. 

-  Litteroin haastattelun tuoreeltaan. Yleensähän haastattelussa häivytän toimittajan kysymykset ja kirjoitan jutun auki. Nyt kun litterointi oli edessäni, ajattelin, että millä teen tästä paremman? Tajusin, että nyt on kultakimpale edessä. Enteriä vaan ja juttu toimitukseen, Kettunen kertoo. 

Gettomasa tylytti toimittajaa kirjoituksen perusteella hyvinkin roimasti, mutta Kettunen itse kertoo keskittyneensä omaan rauhallisuuteensa sekä siihen, että keskustelu pysyisi raiteillaan. Iltasanomat kysyi Kettuselta myös siitä, miten hyvin toimittajan tulisi tuntea haastateltavansa taustat ja tuotanto. 

- Tämä on hyvä kysymys, että mikä on toimittajan taustatietojen taso? Nyt jengi arvuuttelee asiaa, mutta sisälukutaito puuttuu. Tietysti riippuu myös, että mihin mediaan kirjoittaa. Erikoistoimittajana spesifit aiheet pitää tietää läpeensä, mutta nyt tehtiin juttua sanomalehteen ihan peruslukijoille. Silloin on syytä ”kysyä tyhmiä” ja johdattaa sitä juttua eteenpäin, toimittaja selittää.

Kettusen mielestä tilanteesta syntynyt kohu on lopulta kuitenkin palvellut kaikkia osapuolia. 

- Tämähän meni ihan fantastisesti. Tuli hieno juttu, lehti sai lukijoita ja Gettomasa sai mainosta, mitä ei rahalla saa. Tässä voittivat kaikki, Kettunen sanoo. 

Lue myös: Gettomasan musiikkivideo ja biisi keräävät ylistystä - "Ihan v*tun kova"

Lue myös: Gettomasa rehellisenä ihmissuhteistaan - 'Ne hetket on ollut mun kaikista isoimpia sydänsärkyjä'

Lue myös: Gasellit-yhtyeestä tuttu räppäri yllättää - ilmoittaa julkaisevansa sooloalbumin

Lähde: Iltasanomat

Kilpailut

Uusimmat