Kuva: Niko Tiainen

Gettomasa rehellisenä ihmissuhteistaan - 'Ne hetket on ollut mun kaikista isoimpia sydänsärkyjä'

04.11.2022 22:15 - Sanni Seppä / sanni.seppa@bauermedia.fi

Gettomasan uusi albumi Vastustamaton on nyt julkaistu.

Räppäri Gettomasa, 28, oikealta nimeltään Aleksi Lehikoinen on julkaissut viime yönä uuden albumin Vastustamaton. Albumi sisältää yhteensä 11 biisiä, ja kantavana teemana toimii erilaiset riippuvuudet. Kappaleilla käsitellään tarkemmin ottaen muun muassa addiktioita, uhrauksia ja sivutaan myös parisuhteiden kipupisteitä. Lisäksi levyllä käsitellään myös kotiolosuhteisiin liittyviä vaikeuksia.  

Muun muassa levyltä löytyvä Kierrän sen kaukaa -kappale kertoo kateudesta, katkeruudesta, ja myrkyllisistä ihmissuhteista. Gettomasa avautui biisin tiimoilta SuomiRäpin haastattelussa myös yhdestä omasta riippuvuudestaan, joka linkittyy kyseiseen kappaleeseen. 

- Mä oon itse tosi riippuvainen mun läheisten ihmisten tuesta ja hyväksynnästä ja siitä rakkaudesta mitä mä niiltä saan. Mä olen vähän sellainen ihminen, että ne ihmiset ketkä on mun lähellä, niin mä olen valmis tekemään ihan mitä vain niiden puolesta. Jos sä soitat mulle keskellä yötä, että "Hei äijä mulla on hätä", niin mä olen vaan että, ok mä oon siellä jo, Gettomasa selittää. 

Räppärin mukaan onkin ollut kova paikka huomata, etteivät kaikki ajattele ja käyttäydy samalla tavalla. 

- Ne hetket mun elämässä on ollut mun kaikista isoimpia sydänsärkyjä, kun mä olen joutunut tajuamaan, tai mulle on tullut sellainen fiilis, että ok, toi tyyppi ei ajattele musta samalla lailla ja mä olen ollut siitä loukkaantunut ja vihainen. Mutta myöhemmin mä oon myös kasvanut ja mä oon oppinut tajuamaan, etteivät kaikki ihmiset ole sellaisia, Gettomasa kertoo. 

Gettomasa vieraili Aleksi Korpijaakon ja Ville Tanskasen haastattelussa. (kuva: Niko Tiainen)

Levyllä käsitellään myös kotiolosuhteisiin liittyviä vaikeuksia. Esimerkiksi kappaleen Se ois ollu siin, räppäri kertoo tehneensä isomman tarkoituksen puolesta. Kappaleella sivutaan juurikin vaikeiden kotiolosuhteiden aiheuttamia hankaluuksia ja kipupisteitä.

- Mä halusin tehdä tosta sellaisen tarinan, että mä voin ottaa jonkun ihmisen ihan mistä vaan ja laittaa sut niihin kenkiin. Jos sä ajattelit hetki sitten joistain tyypeistä jotain muuta, niin mä oon, että hei, mä laitan sut kävelemään sen kenkiin pieneksi hetkeksi, niin sä ymmärrät tätä asiaa vähän pidemmälle. Se on se, mitä mä koitin tehdä täällä biisillä, räppäri kertoo.

Gettomasa on puhunut avoimesti isänsä alkoholismista ja esimerkiksi räppärin ensimmäiseltä levyltä löytyvä Pelkuri-kappale on rehellinen kuvaus perheenjäsenen riippuvuudesta päihteisiin. Aina aiheesta puhuminen ei kuitenkaan ole ollut helppoa. 

- Mulla kesti kaksikymppiseksi asti myöntää kellekään, että mun faija on alkoholisti. Kun mun frendi oli mulle että "Mun mutsi on narkkari" ja mä sanoin sille, että "Ei vitsi mun faija on juoppo", ja se oli mun paras frendi siitä päivästä lähtien. Se on vaikeaa, sä koet huonommuutta siitä, Gettomasa selittää. 

Voit kuunnella koko haastattelun Podplaysta

Voit kuunnella albumin Vastustamaton alta, tai tästä linkistä. 

Lue myös: "Nyt meni henkilökohtaiseksi" - Lukas Leonin uutuuskappaleella rajua kuittia Gettomasalle

Lue myös: Lukas Leonin ja Gettomasan biiffi virallisesti ohi: "Nyt on puhdistettu ilmaa"

Lue myös: Biiffi ohi? Gettomasa puhalsi omalta osaltaan pelin poikki ja lähetti terveisiä Lukas Leonille

Voice.fi, Podplay, Radio Nova ja Iskelmä kuuluvat Bauer Mediaan.

Kilpailut

Uusimmat