Kuva: Emmi Moilanen

Mikael Gabriel levynsä nimikkobiisistä: "Tajusin, että tämän ympärille albumi tulee rakentumaan"

30.11.2022 17:15 - Sanni Seppä / sanni.seppa@bauermedia.fi

Tuore albumi kantaa nimeä Big Steppa.

Artisti Mikael Gabriel, 32, julkaisi viime viikon perjantaina uuden albuminsa Big Steppa. Uusi levy sisältää yhteensä 10 kappaletta ja levyllä feattaa useita eri artisteja. Levyllä ovat mukana muun muassa Sini SabotageJambo sekä Ani. Mikael Gabriel kertoi SuomiRäpin haastattelussa, että levyn biisien kirjoittaminen veti tällä kertaa artistin enemmän omiin oloihinsa kuin aiemmin.

- Kyllä ehkä eri tavalla siinä mielessä, että tota räppiä tulee kirjoitettua aika paljon myös yksin ja jotenkin omissa oloissa ja varsinkin kun kävelee koiran kanssa ulkona niin tulee mieleen jotain iskulauseita ja kirjoittaa ne puhelimeen. Ehkä tota muuta musaa on tehnyt enemmän sitten ryhmässä mun tyyppien kanssa. Silloin tekstiäkin on kirjoittanut enemmän tavallaan siinä hetkessä, kun on ollut tekemässä sitä biisiä, eikä silleen etukäteen niinkään paljon. Niin siinä mielessä on vähän muuttunut toi, että on tehnyt aika paljon enemmän yksin hommia, Mikael Gabriel kertoo.

Big Steppa on levyn nimikkobiisi ja se merkitsee artistin mukaan suunnannäyttäjää.  

- Big steppa on se bossein tyyppi, suunnannäyttäjä ja se isoin astuja niin sanotusti. Suurin askel geimissä. Biisi on räppiä ja toi on semmoinen biisi, että kun sai ensimmäisen kerran ekan demon, niin tajusin, että tämän ympärille tämä albumi tulee rakentumaan, artisti selittää. 

Artisti kertoo, että kappaleen biitti oli hänen mielestään niin hyvä, että se synnytti heti hänen sisällään halun räpätä biitin tahtiin ja alkaa kirjoittaa.

- Kuulin biitin ja saman tien koiran kanssa ulos ja ensimmäinen värssy valmiiksi siinä 20 minuutin aikana ja sitten koppiin ja ensimmäinen demo ulos. Tälleen melkein kaikki biisit ovat syntyneet. Ne ovat lähteneet siitä, että olen ollut ihan, että "Shit tää biitti on sairas, nyt mä raidaan tän", räppäri kertoo. 

Voit kuunnella albumin alta tai tästä linkistä

Lue myös: Mikael Gabrielin uusi albumi julkaistiin - Mikko Leppilampi innostui ylistämään

Lue myös: Mikael Gabrielin ja Williamin upea musiikkivideo hellii verkkokalvoja - kuuntele uusi single!

Lue myös: Mikael Gabriel palasi rap-musiikin pariin - "Ainoa kilpailijani lopetti ja mietin, mistä löydän vastustajan"

Kilpailut

Uusimmat