Kuva: MTV

Herra Ylppö pelkäsi terveytensä puolesta ennen Olet mitä syöt -ohjelmaa: "Syljessä oli verta"

15.12.2022 13:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Ylppö kaipaa ohjelmalta enemmän hyvinvointia ja energiaa arkeensa.

Olet mitä syöt -ohjelmassa Pippa Laukka auttaa tunnettuja henkilöitä muuttamaan elämäntapojaan terveempään suuntaan. Uusimmassa jaksossa Laukan apua kaipaa muusikko Herra Ylppö.

Muusikko kuvailee jakson alussa viettävänsä hyvin tyypillistä taiteilijaelämää, josta selkeät rutiinit puuttuvat.

- Elämäni on hyvin boheemia taiteilijaelämää. Nukun pitkään, yleensä saan unen myöhään yöllä, tykkään tehdä hyvin pitkälle yöhön duuneja. Safkailen ihan milloin sattuu ja mitä sattuu. Ei ne mitään terveysruokia ole. Jos on kiire, tilaan jonkin hampurilaisen, Ylppö kuvailee.

Ylppö on jo huomannut terveydessään ongelmia, eivätkä epäterveelliset elämäntavat enää aiempaan tapaan kannakaan. Hänellä on todettu mahakatarri ja refluksitauti, jotka todella ovat aiheuttaneet huolta ja ahdistusta.

- Kun sylkäisin, syljessä oli verta. Suoraan sanottuna pelotti oma terveydentila, se aiheutti ahdistuskohtauksia, Ylppö kertoo.

Myös Laukka on tavoista huolissaan. Ylpön ruokavalio ei sovi oikein kenellekään, mutta ei Laukan mukaan varsinkaan hänen diagnoosejaan sairastavalle. Rasvaiset ja tuliset ruuat, etenkin kovat rasvat ja hiilihapotetut juomat eivät ainakaan helpota Ylpön jo olemassaolevia vatsaoireita. Myös alkoholia kuluu viikossa liikaa. 

- Mitä sanot tästä kovien rasvojen määrästä? Ilman refluksiakin kyllähän tämä huonolta näyttää, Laukka pohtii nähdessään Ylpön viikon ruokapäiväkirjan.

Laukka on huolissaan Ylpön alkoholinkäytöstä. (kuva: MTV)

Ylppö toivoo muutokselta enemmän jaksamista ja hyvinvointia

Kahdeksan viikon remontin aikana Ylppö kiinnittää erityisesti huomiota terveellisempiin ruokiin sekä säännölliseen ruokarytmiin. Hän ottaa lisäksi säännöllisen liikunnan osaksi arkeaan.

Kahdeksan viikon kuluttua Laukka käy Ylpön kanssa läpi, mitä on tapahtunut. Jo kahden kuukauden aikana Ylpön terveydentilassa on havaittavissa selviä muutoksia. Sisäelimistä on poistunut rasvaa, maksa-arvot ovat normalisoituneet, unirytmi on parantunut ja ruokailuunkin on tullut enemmän järkeä.

Ylppö itsekin iloitsee muuttuneista elämäntavoistaan. Hän kokee, että ennen muutosta voi todella huonosti.

- En koe elämänmuutosta vankilaksi. Olin niin sairaan huonossa kondiksessa, että oli enemmänkin pakon sanelema juttu, Ylppö toteaa. 

Lue myös: Olet mitä syöt -ohjelma palaa ruutuihin - katso, keiden ruokavaliot laitetaan uusiksi

Lue myös: Pippa Laukka äimistyy tubettaja Pinja Sanaksenahon ruokarytmistä: "Karkki ei ole ateria"

Kilpailut

Uusimmat