Kuva: AOP

Maria Veitolan julkaisu nostatti someraivon - "Itsensä nostamista nättejä tyttöjä polkemalla"

06.03.2023 11:15 - Sanni Seppä / sanni.seppa@bauermedia.fi

Tasa-arvon puolestapuhujanakin tunnetun Veitolan somepäivitys on kohauttanut sosiaalisessa mediassa.

Toimittaja ja juontaja Maria Veitola, 50, on joutunut somekohun keskelle. Veitola on julkaissut useampaan otteeseen humoristisia kuvia Instagram-tilillleen, jossa hän kopio Kardashian-perheen poseerauksia. Tuoreen julkaisun kuvissa Veitola toisintaa jälleen sometähtien viehkeitä poseerauksia, mutta pukeutuen itse lämpökerrastoon bikineiden ja kireiden mekkojen sijaan.  

"Treenattiin taas tyttöjen kanssa poseeraamista meidän möksällä. Sanokaa mitä sanotte somevaikuttajan työstä, mut voin vannoa, että se ei oo helppoa. On tosi vaikeeta! Nää Kardashian-Jenner -klaanin muikit on ihan hullun notkeita", Veitola kirjoittaa.  

Tällä kertaa julkaisu ei kuitenkaan ole naurattanut kaikkia, vaan feministinäkin tunnetun Veitolan toimintaa on alettu kyseenalaistamaan todenteolla. 

"Annat mielikuvan feministinä, joka on kaikkien naisten itseilmaisun puolella - siinä valossa tää on kovin ristiriitainen. Joo on hienoa lähtökohtana se ajatus, että ’kaikenlaiset kehot on kauniita, unohdetaan ulkonäköpaineet’, mutta ei kuitenkaan toisten ihmisten kustannuksella naljailu. Tulee vaan olo, että tässä on tarkoitus korottaa itseä ylemmäs ja hakea validiointia sillä tavoin ’katsokaa en ole kuin nämä muut tytöt’", eräs kirjoittaa kommenteissa. 

"Sä tulkitset nyt minua tavalla, jota en tunnista. Ehkä sulla on ennakkoasenne minua kohtaan ja haluat tulkita minua pahantahtoisesti? Mä en naljaile tässä postauksessa muille, enkä korota itseäni. Mähän nauran tässä itselleni ja omalle rumppaisuudelleni. Elämää ja itseähän täällä Instassa esittelevät ja esittävät kaikki -minä mukaan lukien. Syvällisiä ajatuksiakin mahtuu mukaan", Veitola on vastannut kommenttiin. 

Myös mediapersoona Iida Ketola, 33, on laittanut oman lusikkansa soppaan. Hän julkaisi Instagramiin alusvaatekuvan, jonka kuvatekstiin hän on kirjoittanut selkeän viestin Veitolalle. 

"Kiitos Maria Veitola, kum muistutat omalla tavallasi et kaikilla on oikeus poseerata just miten tykkää, ilman pelkoa siitä et mitä jos joku feministi nauraakin mun tavalle tuoda itseäni esille", Ketola kirjoittaa. 

Ketola kertoo lopettaneensa Veitolan seuraamisen ja kritisoi suosikkijuontajan toimintaa kovalla kädellä.  

"Mun mielestä tää on edelleen itsensä nostamista "nättejä tyttöjä" polkemalla".

"Oikea feministi antaisi kaikkien poseerata just niin kuin haluaa, eikä koittaisi tehdä niistä poseista huumoria", Ketola sanoo. 

Kovasta kritiikistä huolimatta osa on myös osoittanut tukensa Veitolalle hänen julkaisunsa kommenttikentässä. Esimerkiksi Satu Silvo ei usko, että julkaisun tarkoituksena olisi ollut kiusata ketään.

"Tämä on hauska ihan ilman naljailua - meitä on vaan moneksi", Silvo kirjoittaa.

Voit katsoa Veitolan kohutun julkaisun alta. 

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Lue myös: Maria Veitola poseerasi kuin Kardashian-perheen jäsenet - hauskat kuvat saivat seuraajat innostumaan

Lue myös: Vihaviestejä, uhkauksia ja ihmetystä - Sami Uotilan ja Kerttu Rissasen 25 vuoden ikäero herätti hämminkiä jopa lähipiirissä

Lue myös: Toimittaja Maria Veitola täytti 50 vuotta - "Olisinpa nähnyt tänne asti nuorena"

Kilpailut

Uusimmat