Kuva: AOP / EPA-EFE

Tom Cruisen sopimuksessa on erikoinen yksityiskohta - estää näyttelijästä hyötymisen

04.06.2023 18:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Cruise ei ole ainoa näyttelijä, jolla on kyseinen kohta sopimuksessaan.

Näyttelijä Tom Cruise, 60, on tehnyt menestyselokuvia jo vuosikymmenten ajan ja hän on yksi historian parhaiten palkatuimmista näyttelijöistä Hollywoodissa. Miehen viimeisin elokuva, Top Gun: Maverick, oli valtava menestys lippuluukuilla. Se on tuottanut maailmanlaajuisesti lipputuloina noin 1,37 miljardia euroa. Leffa oli myös Suomessa viime vuoden katsotuin.

Cruisella on sopimuksissaan erikoinen yksityiskohta, joka estää eri toimijoita hyötymästä Cruisen kasvoista, hahmoista ja nimestä. Cruisea ei nimittäin saa käyttää missään elokuviin liittyvissä fanitavaroissa.

Tämä tarkoittaa sitä, että Cruisen hahmoista tehtyjä leluja, videopelejä ja figuureja ei voida valmistaa. Vaikka maailma on täynnä Cruiseen liittyvää epävirallista fanitavaraa, mikään niistä ei ole Cruisen tai tuotantoyhtiöiden hyväksymä.

Cruise ei ole ainoa näyttelijä, jolla on kyseinen kohta sopimuksessaan. Myös Dwayne "The Rock" Johnson on tehnyt samanlaisen esimerkiksi Fast and Furious -elokuvien myötä. Elokuvasarjassa Johnson näytteli Luke Hobbs -hahmoa. 

Lue myös: Tom Cruise jäi ilman Oscar-ehdokkuutta Top Gun: Maverick -roolista - tuottaja reagoi

Lue myös: Yllättävä hetki tallentui videolle: Tom Cruise ilmestyi paikalle, pahoitteli ja hyppäsi kalliolta

Lähde: Unilad

Juttu julkaistu alun perin 15. maaliskuuta 2023. 

Kilpailut

Uusimmat