Kuva: AOP

Sointu Borg sai kuulla useaan otteeseen, ettei hänen kannattaisi julkaista esikoiskirjaansa - "Mä pistän takaisin"

11.06.2023 16:15 - Sanni Seppä / sanni.seppa@bauermedia.fi

Borg kertoo Sunnuntaibrunssi-podcastissa mitä kulissien takana oikein tapahtui, kun hän alkoi kirjoittamaan rohkeaa kirjaansa.

Esko Eerikäisen luotsaamassa Sunnuntaibrunssi-podcastin uusimmassa jaksossa vieraili Vuoden 2021 Diili-ohjelman voittaja ja mediapersoona Sointu Borg, 30. Keskustelunaiheeksi nousi muun muassa Borgin esikoiskirja Röyhkeästi rohkea - Näin haistatat asialliset vitut. Teos julkaistiin alunperin syksyllä 2022 audioversiona, mutta toukokuussa siitä julkaistiin kovakantinen kirjaversio.

Borg jakoi kirjassaan muun muassa paljastuksia Diili-voiton jälkeisestä elämästä, kun hänet palkattiin Jaajo Linnonmaan yrityksen kehitysjohtajaksi. Homma ei kuitenkaan Borgin mukaan mennyt aivan nappiin, sillä hän on kertonut, ettei ohjelmassa luvattua kehitysjohtajan paikkaa ollut olemassakaan. Borg kertoo, että kirjan julkaisua yrittivät jarrutella niin kirjassa esiintyvät henkilöt kuin lähipiirikin. Myös Borgin kykyjä ylipäätään kirjoittaa kirjaa epäiltiin. 

- Aika moni mun läheltäkin sanoi, että onko toi kirja vähän liian aikainen, oletko ikinä kirjoittanut ja osaatko kirjoittaa?  

- Kävin aika syvällisiä keskusteluja kotona äijän kanssa ja myös vanhempieni kanssa, että jos nyt näitä tiettyjä asioita sanallistan niin mikä on se hinta ja mitä se jälkipyykki on, Diili-tähti muistelee. 

Borg muistuttaa, ettei Suomen kokoisessa pienessä maassa kannata sytyttää siltoja palamaan emootioiden vallassa, mutta pitkän harkinnan jälkeen välien katkaiseminen voi tulla tarpeeseen.  

- Toi kirja oli multa myös vähän sellainen vitutusmaksimus siinä, että se oli pieni hiljainen viesti ehkä liike-elämän ja media-alan sisällä, että tännekin mahtuu monta peluria, että tämä on väärä osoite. Älä tule tänne kusemaan silmään.  

- Musta löytyy se puoli. Ei vaarallinen tai temperamenttinen, mutta mä pistän takaisin, Borg kertoo. 

Eerikäinen kysyy, ovatko kirjassa esiintyneet ihmiset yrittäneet olla yhteydessä Borgiin ennen kirjan julkaisua tai sen jälkeen. 

- Ennen kirjaa joo. Mähän estin kaikki niin ei olla oltu yhteyksissä, mutta syy miksi olen laittanut tietyn pausen siihen on myös se, että koen, että he ovat kuitenkin hyviä ihmisiä, ammattilaisia, charmikkaita, mutta he eivät ehkä ole olleet ihan tietoisia siitä, mikä se mun mielentila on ollut ja kuinka ahtaalla olen ollut.  

Borg summaa ettei hänen tarkoituksenaan ollut kirjansa kautta vaikeuttaa ihmisten elämää tai maalittaa ketään. Kun tilanne meni kuitenkin siihen, että Borg joutui puhumaan medialle asioita, jotka eivät olleet linjassa todellisuuden kanssa, alkoi kuppi täyttyä.  

- Kyllähän oikeasti toivon tietyllä tavalla Jaajolle hyvää. Emme ole väleissä, mutta hänhän on oikeasti charmantti tyyppi ja hänessä on paljon tosi hyviäkin puolia, mutta siitä ei pääse yli eikä ympäri, että veikkaan ettei siinä ollut sitä ymmärrystä, että tämä on joillekin viihdettä ja mulle se oli oikeasti elämää.  

- Mulla meni kuppi nurin ja olin, että nyt mä en jaksa. 

Voit kuunnella koko jakson alta tai Podplaysta.

Voice.fi, Nova, Iskelmä ja Podplay ovat osa Bauer Mediaa.

Lue myös: Me Naiset: Sointu Borg avoimena useista kauneusoperaatioistaan - "En ole koskaan ollut luomuliisa"

Lue myös: Sointu Borgin autistisen Topi-veljen tähdittämää ohjelmaa hehkutetaan somessa: "Silmiä avaava sarja"

Lue myös: Sointu Borgin Topi-veli saa töitä suositussa reality-sarjassa - sanailee hauskasti työtehtävistään

Kilpailut

Uusimmat