Kuva: YouTube / Paramount

Tiesitkö? Brad Pittin tähdittämä menestysleffa on maailman kallein kauhuelokuva

14.09.2023 10:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Elokuvan budjetti oli huimat 190 miljoonaa dollaria.

Erilaisia kauhuelokuvia on maailma pullollaan ja esimerkiksi tällä hetkellä elokuvateattereissa pyörii odotettu Nunna 2 -elokuva, joka perustuu The Conjuring -universumiin

Kauhuelokuvien budjetit ovat yleensä hyvin paljon pienempiä kuin muiden Hollywood-tuotantojen. Esimerkiksi Marvel-elokuvissa budjetit saattavat huidella yli 200 miljoonassa dollarissa, kun taas esimerkiksi Scream 6 maksoi noin 35 miljoonaa. 

Collider-julkaisu paljastaa, että eräs kauhuelokuva on ollut hyvin kallis tehdä ja se on maailman kallein kauhuleffa. Kyseessä on Brad Pittin tähdittämä zombie-elokuva World War Z, joka maksoi 190 miljoonaa. Elokuva oli menestys ja tuotti maailmanlaajuisesti lähes 600 miljoonaa. 

World War Z:ssa Brad Pittin esittämä Gerry Lane joutuu täydellisen katastrofin keskelle vaimonsa ja kahden tyttärensä kanssa. Nelikko evakuoidaan lentotukialukselle, jossa karmivat tapahtumat selkeytyvät: zombie-epidemia on pyyhkinyt koko maapallon yli. 

Joskus myös todella edulliset kauhuelokuvat ovat jättimenestyksiä. Esimerkiksi The Blair Witch Project oli taloudellinen onnistuminen: sen budjetti oli vain 60 000 dollaria, mutta se tuotti maailmanlaajuisesti yli 248 miljoonaa dollaria, eli noin 223 miljoonaa euroa.

Lue myös: Blair Witch Project oli monelle suomalaisteinille ahdistava kokemus: "Koko kroppa meni sekaisin"

Lue myös: Hyytävä kauhuelokuva saapuu pian Suomen elokuvateattereihin - traileri herättää odotuksia

Lähde: Collider

Kilpailut

Uusimmat