Kuva: MTV

Tanssii tähtien kanssa -voittaja on selvillä: "Näin tiukkaa finaalia ei ole ollut koskaan"

26.11.2023 21:33 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Tanssii tähtien kanssa -finaalissa tanssahteli kolme paria.

Uusimman Tanssii tähtien kanssa -kauden ovat voittaneet sosiaalisen median vaikuttaja Pernilla Böckerman sekä hänen tanssinopettajansa Anssi Heikkilä.

Finaalissa kisasivat voittajaparin lisäksi toisiksi sijoittuneet lumilautailija Matti Suur-Hamari ja tanssinopettajansa Katri Riihilahti sekä kolmannelle sijalle yltäneet muusikko Yeboyah ja hänen tanssinopettajansa Valtteri Palin.

Finaalijaksossa tuomareiden äänet eivät enää vaikuttaneet, vaan katsojat saivat äänestää suosikkinsa voittoon. Finaali kävikin ennätyksellisen tiukaksi, sillä toiseksi tulleiden Suur-Hamarin ja Riihilahden voittajaparista erotti vain 0,6 prosenttia annetuista yleisöäänistä. Voittajapari sai äänistä 45,3 prosenttia, kun taas Suur-Hamari ja Riihilahti 44,7 prosenttia, kerrotaan ohjelman suorassa lähetyksessä.

- Näin tiukkaa Tanssii tähtien kanssa -finaalia ei ole ollut koskaan, toteaa häkeltyneenä jopa ohjelman juontaja Vappu Pimiä.

Pernilla Böckerman ja Anssi Heikkilä tanssivat voittoon. (kuva: Tomi Natri)

Historiallinen kausi

Menneellä kaudella tehtiin myös ohjelman historiaa, sillä Suur-Hamari oli ensimmäinen, joka parketilla on tanssinut proteesin kanssa. Finaalilähetyksessä osana Suur-Hamarin ja Riihilahden freestyle-tanssia pari toi lavalle tanssimaan mukanaan myös pyörätuolitanssijat osoituksena siitä, että tanssi kuuluu kaikille. 

Suur-Hamarin Voice.fi:lle kauden alussa antaman haastattelun voit kuunnella alta tai täältä.

Matti Suur-Hamari teki TTK-historiaa tanssimalla proteesin kanssa. (kuva: Tomi Natri)

Muutoinkaan kuluneelta kaudelta ei käänteitä puuttunut, sillä poikkeuksellisen moni kilpailijoista on myös loukkaantunut tai sairastunut kauden aikana. Esimerkiksi Yeboyah ja Palin palasivat kilpailuun vielä putoamisensa jälkeenkin, sillä loppumetreillä Jarkko Niemi ja opettajansa Kia Lehmuskoski joutuivat jättämään kisan kesken terveyssyistä.

Lisäksi kesken kauden menehtyi historian lähes jokaisen Tanssii tähtien kanssa -lähetyksen katsomassa käynyt legendaarinen tanssija Aira Samulin.

Pääset lukemaan TTK-kilpailijoiden haastatteluita alta.

Lue myös: Matti Suur-Hamari tanssii TTK-lavalla proteesin kera - toivoisi, että mediassa näkyisi moninaisempia esikuvia

Lue myös: Yeboyah kieltäytyi useista tv-ohjelmista, mutta uudelle TTK-kaudelle hän suostui: "Moneen on pyydetty"

Lue myös: Sointu Borg oli perääntyä viime hetkellä Tanssii tähtien kanssa -ohjelmasta: "Kaikki ollaan epävarmoja"

Kilpailut

Uusimmat