Kuva: Nelonen / Saku Tiainen

Uudet Diili-kilpailijat julkistettiin - mukana muun muassa sometähti ja tv:stä tunnettuja

29.11.2023 14:15 - Sanni Seppä / sanni.seppa@bauermedia.fi

Bisnesreality starttaa taas tammikuussa.

Bisnesreality Diilin uusi kausi alkaa Nelosella ja Ruudussa maanantaina 15. tammikuuta. Kunnianhimoiset bisneksentekijät kilpailevat tänä vuonna Helsignin Töölössä sijaitsevan kulttuuritehdas Korjaamon johtajan pestistä. Ohjelman kilpailijat on nyt julkistettu.

Ohjelmaa luotsaa tänäkin vuonna Jaajo Linnonmaa. Uutena neuvonantajana aloittaa start-up-maailman asiantuntija Amel Gaily. Aiemmin ohjelmassa nähty neuvonantaja Toni Lähde jatkaa myös Diilin johtoryhmässä.

Uuden kauden kilpailijat tulevat tässä:

Christopher "Crisu"  Hokkanen, 41 vuotta. Tuottaja, Tampere

(kuva: Nelonen / Saku Tiainen)

"Pomo käskee, johtaja johtaa esimerkillä."

Vauhtia ja vaarallisia tilanteita rakastava Crisu on nopea ongelmanratkaisija ja tiimin tsemppari, joka luo positiivista ryhmähenkeä. Hän ei jää miettimään miksi jokin asia ei onnistunut, vaan ideoi jo uutta uutiskynnyksen ylittävää ja erilaista. Hän on työskennellyt musiikki-  ja kulttuurialalla yli kahden vuosikymmenen ajan, josta noin puolet on toiminut oman tapahtuma-alan yrityksensä parissa. Hänellä on Master of Culture & Arts -tutkinto sekä kokemusta kulttuurituottajana, managerina, agenttina, promoottorina ja käsikirjoittajana.

Jessi Landen, 32 vuotta. Key account manager, Nummi

(kuva: Nelonen / Saku Tiainen)

"Olen sosiaalinen pantteri, mutten koskaan menisi kenenkään kanssa kajakkikaksikkoon. Voin meloa kanssasi samaa reittiä, mutta teen sen yksiköllä."
 
Stand up -komiikan parissa vaikuttava Jessi on energian lähde, joka tunnetaan raikuvasta naurusta ja toiminnan temmosta. Hän on todellinen tekijä eikä epäröi omien ideoiden toteuttamista. Jessin motto on "puita uuniin ja punaa huuliin" ja hän vakaasti uskoo, että enemmän on aina enemmän. Työssään Jessi toimii suurasiakaspäällikkönä painotalossa ja hänellä on monipuolinen työkokemus erilaisista päällikkötehtävistä, myynnistä ja markkinoinnista.

Vili Viljakainen, 30 vuotta. Yrittäjä, Vantaa

(kuva: Nelonen / Saku Tiainen)

"Olen kaikki tai ei mitään -persoona. Kun ryhdyn johonkin, annan 110% tai en ryhdy ollenkaan, ei ole mitään siltä väliltä."
 
Vili on viraalihiteillä lyhytvideoillaan noussut tunnetuksi mm. Tiktokissa, ja on onnistunut luomaan somebrändin, jolla hän tavoittaa yli 200 000 suomalaisen seuraajakuntansa eri somekanavissa. Vilillä on vahva tausta myynnissä, mutta hän hyppäsi media-alan yrittäjäksi muutama vuosi sitten. Nykyään hän toimii täyspäiväisenä yrittäjänä sosiaalisen median ja markkinoinnin parissa. Vili on luontainen johtaja, jonka periaatteena on johtaa mieluummin kunnioituksen kuin tittelin luoman auktoriteetin kautta. Tiimipelaajana Vili on lojaali, tsemppaava ja oppimishaluinen. 

Heli Heinonen, 48 vuotta. Myymäläpäälikkö, Turku

(kuva: Nelonen / Saku Tiainen)

"Kun heittäydyn johonkin teen kaiken täysillä ja haluan nähdä nopeasti tuloksia!"
 
Heli on määrätietoinen ja innostava ammattilainen, jolla on vaikuttava ura myynnin, projektien ja tiimien johtamisen parissa. Heli on omistautunut jatkuvaan itsensä kehittämiseen ja pyrkii huippusuorituksiin kaikessa, mihin ryhtyy. Hänen johtajuustaitonsa ovat ihmisläheisiä ja innostavia. Hän on vahvasti sitoutunut tiiminsä menestykseen ja on valmis ottamaan vastaan haasteita. Hän on kerännyt yli 25 vuoden kokemuksen kaupan alalta, toimien monenlaisissa tehtävissä, kuten myynti-, palvelu-, esihenkilö- ja johtotehtävissä. 

Essi Paltamaa, 36 vuotta. Concept Manager, Espoo

(kuva: Nelonen / Saku Tiainen)

"Voittaminen ei ole tärkeintä vaan lopputulos; en olisi Diilissä mukana, ellei haettava työpaikka olisi oikeasti merkityksellinen."
 
Essi on intohimoinen ja kokenut projektipäällikkö kaupan alalla. Hänellä on vuosien kokemus vähittäiskaupan päälliköiden kouluttamisesta, tiimien johtamisesta, luovien konseptien suunnittelusta ja asiakaskokemusten rakentamisesta. Hän arvostaa suoraa ja avointa kommunikaatiota, joka edistää henkistä ja ammatillista kasvua. Essi tuntee vahvuutensa erinomaisesti ja huijarisyndrooma on hänelle vieras käsite. Motivoituneena hän loistaa monissa eri tehtävissä ja nauttii kansainvälisestä toimintaympäristöstä. 

Salme Kokko, 35 vuotta. Kehitysjohtaja, Parola

(kuva: Nelonen / Saku Tiainen)

"Lähden voittamaan, mutta en keinolla millä hyvänsä."
 
Salme on yrittäjäperheessä kasvanut hallintotieteiden maisteri. Hän työskentelee leipomo-kahvila-konditoria-alan perheyrityksessä liiketoiminnan kehittämisen parissa. Salmella on monipuolinen työkokemus myös energia-alalta ja julkisista hankinnoista. Hän on täydentänyt osaamistaan opiskelemalla yritysjohtamista ja kaupallista alaa. Salme osallistuu Diiliin haastaakseen itsensä ja laajentaakseen osaamistaan entisestään. Hän on vahva tiimipelaaja ja innostuu ympärillään olevista motivoivista ihmisistä. 

Miki Puikkonen, 33 vuotta. Yrittäjä/keittiömestari, Helsinki

(kuva: Nelonen / Saku Tiainen)

"Olen hyvin rohkea yksilö, jonka uskon olevan iso etu niin Diilin, kuin Korjaamonkin osalta."
 
MasterChef 2020 -kilpailuista tutuksi tullut Miki on huippukokiksi tituleerattu keittiömestari ja rohkea yrittäjä, joka on ottanut vastaan monipuolisia haasteita koko uransa ajan. Hän on kerryttänyt arvokasta kokemusta eri puolilta maailmaa, kuten Dubaista ja Perusta, työskennellen suurissa yleisötapahtumissa ja arvostetuissa hotelleissa. Tällä hetkellä Miki toimii operatiivisena johtajana sekä toteuttaa erilaisia projekteja oman yrityksensä kautta ravintola-alalla.

Jussi Haavisto, 35 vuotta. Asiakas- ja yrityskulttuurijohtaja, Tampere

(kuva: Nelonen / Saku Tiainen)

"Elän hetkessä ja rakastan uusia kokemuksia."
 
Jussi on elämän ilopilleri, joka säteilee positiivista energiaa ja on aina valmis seikkailuihin. Hän rakastaa uusia kokemuksia ja on mestari tuomaan iloa ympärillään oleville. Jussi on motivoitunut tiimipelaaja, joka on tottunut yhdistämään ihmisiä ja johtamaan heitä yhteisten tavoitteiden saavuttamiseen. Hänellä on vahva tausta markkinoinnissa ja mediamainonnan-alalla, ja hän on työskennellyt eri tehtävissä kansainvälisissä mediatoimistoissa. Hän on suunnitellut ja toteuttanut markkinointistrategioita, analysoinut kampanjoiden tehokkuutta ja johtanut tiimejä menestyksekkäästi. 

Aini Mäensivu, 35 vuotta. Luovan alan yrittäjä, Helsinki

(kuva: Nelonen / Saku Tiainen)

"Nautin siitä, että saan innostua jostain ja laittaa itseni täysillä likoon."
 
Aini on monipuolinen ja rohkea yrittäjä, joka on tehnyt vaikuttavan matkan tapahtumatuottajan oravanpyörästä modernin kalligrafian ja yrittäjyyden maailmaan. Hänellä on yli 5 vuoden kokemus luovan alan yrittäjänä ja hän toimii myös valmentajana muiden yrittäjien tukemiseksi. Aiemmin hän työskenteli tapahtuma-alalla, mukaan lukien Lontoon 2012 Olympialaiset, luksus-häät ja markkinointialan tapahtumat Helsingissä. Ainin vahvuudet kuvaavat hänen järjestelmällisyyttään, rohkeuttaan ja kykyään heittäytyä innolla erilaisiin tilanteisiin. Aini tarttuu kilpailuun uteliaasti, ja hänen elämänfilosofiansa kannustaa häntä kuuntelemaan sydämensä ääntä ja tekemään elämästään oman näköistään.

Joseph Youssef, 42 vuotta. Liiketoimintajohtaja, Vantaa

(kuva: Nelonen / Saku Tiainen)

"Voitto on saavutus, kovan työn palkinto."
 
Yksi Josen huomattavimmista saavutuksista on osallistuminen Top Chef -kilpailuun. Jose on kokenut hotelli- ja ravintola-alan ammattilainen, joka on työskennellyt alalla yli 10 vuoden ajan ja kantanut erilaisia vastuurooleja, kuten liiketoiminnanjohtaja, ryhmänjohtaja ja keittiöpäälikkö. Hän on lähtöisin Libanonista, mikä tuo hänen taustalleen monipuolisuutta ja kulttuurista rikkautta. Hän osallistuu kilpailuun, jotta voisi haastaa itsensä, vertailla omaa osaamistaan muihin ja astua pois mukavuusalueeltaan. Tämä osoittaa hänen määrätietoisuuttaan, kilpailuhenkisyyttään ja kunnianhimoista asennettaan. 

Sandra Rinta-Panttila, 31 vuotta. Marketing Manager, Helsinki

(kuva: Nelonen / Saku Tiainen)

"Olen kunnianhimoinen, idearikas ja sanavalmis tiimipelaaja, jolle erilaisten projektien läpivieminen on tuttua."
 
Sandra on innokas tiimipelaaja, joka nauttii haasteista sekä itsensä kehittämisestä. Hän on suorapuheinen optimisti, joka tekee kaiken suurella intensiteetillä ja intohimolla, eikä pelkää kääriä hihojaan. Sandran vahvuuksiin kuuluu erilaisten projektien vetäminen ja kokonaisuuksien hallitseminen. Sandra on valmistunut hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon ammattikorkeakoulusta sekä lukenut markkinoinnin maisterin paperit Tallinnassa. Sandra toimii tällä hetkellä kansainvälisessä alustatalousyrityksessä operatiivisena markkinointipäällikkönä ja hänen vastuulla ovat muunmuassa tapahtumat sekä promootiot. Aiempaa kokemusta urallaan Sandra on kerännyt ravintola-alalta sekä B2B-myynnin parista.

Laura Biskop, 46 vuotta. Asuntosijoittaja, Pietarsaari

(kuva: Nelonen / Saku Tiainen)

 "Toiset vihaa ja toiset rakastaa, mutta ketään en jätä kylmäksi."
 
Laura on poikkeuksellisen kilpailuhenkinen ja itsevarma yksilö, joka ei pelkää ottaa vastaan haasteita. Hänellä on laaja kokemus myynnistä sekä menestyksekkäästä 10-vuotisesta urastaan hevosten kuntoutusyrittäjänä. Laura erottuu joukosta omilla vahvuuksillaan, kuten tuhansilla ideoillaan ja ennakkoluulottomuudellaan, vaikka tiedostaakin, etteivät kaikki ideat aina toimi. Hän ei kaihda riskejä, ja hänet tunnetaan ulospäinsuuntautuneena, sarkastisena, reippaana ja myyntihenkisenä verkostoitujana. 

Elias “Mäksä” Mäkinen, 24 vuotta. Media-alan yrittäjä, Helsinki

(kuva: Nelonen / Saku Tiainen)

"Minussa on intoa ja draivia enempi kun VR:n junissa."
 
Nuoresta iästä huolimatta Mäksä on kokenut yrittäjä, aloittaen jo 19-vuotiaana. Mäksä pyörittää yhtiökumppaneidensa kanssa media-alan yritystä, joka auttaa muita yrityksiä saavuttamaan liiketoiminnalista menestystä videoiden ja TikTokin avulla. Hän vastaa myynnistä, markkinoinnista ja tiimin johdosta. Mäksä on myös ammattipuhujana tottunut esiintyjä. Suurin saavutus Mäksälle on ollut omanlaisen elämän rakentaminen ennen 24-vuotispäiväänsä. Hän on asunut useissa eri maissa, matkustanut lähes 30 eri maahan, perustanut muutamia yrityksiä ja noussut Suomen suurimmaksi nimeksi yritys-TikTokissa. 

Marjut Herranen, 49 vuotta. Customer Lead/yrittäjä, Söderkulla

(kuva: Nelonen / Saku Tiainen)

"Asenteeni työntekoa kohtaan ja luoteenpiirteeni sopivat johtajan rooliin hyvin."
 
Joensuusta kotoisin oleva Marjut on tehnyt näyttävän uran markkinoinnin, tapahtumatuotannon ja myynnin parissa. Nyt hän työskentelee tekoälyyn, markkinointiteknologiaan ja B2B-sektoriin erikoistuneessa markkinointitoimistossa Customer Leadina. Päätoimisen työnsä lisäksi energinen ja aikaansaava Marjut toimii osa-aikaisena kahvilayrittäjänä ja yrittäjäjärjestön luottamustehtävissä. Marjut on pätevä johtaja, joka tunnistaa tiiminsä vahvuudet ja kannustaa heitä loistamaan. Hänen elämänohjeenaan toimii lause: "rakasta, unelmoi ja auta muita matkallasi kohti menestystä." 

Andre Loran, 34 vuotta. Yrittäjä, Vantaa

(kuva: Nelonen / Saku Tiainen)

 
“Voittaminen on prosessi, johon kuuluu itsensä haastaminen, jatkuvasti oppiminen, oman mukavuusalueen ylittäminen ja parhaansa tekeminen.”
 
Andren vahva kokemus palvelualalta kattaa yli kahden vuosikymmenen ajan. Hän sai ensimmäisen kosketuksensa palvelualaan vain 15-vuotiaana aloittaen siivoojana.
Andren ahkeran työn ja omistautumisen ansiosta hän on noussut urallaan ravintolapäälliköstä myyntitehtävien kautta vaikuttavaksi liiketoiminnan kehittäjäksi. Yksi hänen merkittävimmistä saavutuksistaan on tiimin johtaminen ja innostaminen, sekä vahvojen ja tyytyväisten asiakassuhteiden luominen ja ylläpitäminen.

Niklas Nukari, 30 vuotta. Konsernijohtaja, Kotka

(kuva: Nelonen / Saku Tiainen)

"En tykkää tehdä asioita yksin, vaan olen varsinainen tiimipelaaja."
 
Niklas on poikkeuksellisen nuorena aloittanut matkansa työelämässä, sillä hän aloitti ensimmäisen työnsä  jo 11-vuotiaana. Autot ovat Niklaksen intohimo ja hän perusti ensimmäisen yrityksensä ollessaan 16-vuotias. Sen jälkeen Niklas on perustanut kahdeksan eri yritystä ja toiminut toimitusjohtajana sekä hallituksen jäsenenä kymmenissä yrityksissä. Hänet tunnetaan periksiantamattomana ja tehokkaana toimijana, joka saa asiat tapahtumaan. Niklas on mukaansatempaava persoona ja arvostaa tiimityöskentelyä suuresti. 

Lue myös: Diili-ohjelman uusi neuvonantaja on julkistettu

Lue myös: Juontajakaksikon välit kiinnostavat - Ville Eerikkilän mukaan yksi kysymys toistuu joka haastattelussa

Lue myös: Tanssii tähtien kanssa -voittaja on selvillä: "Näin tiukkaa finaalia ei ole ollut koskaan"

Kilpailut

Uusimmat