Kuva: Akseli Koskinen / Funfar / Yle

Suomalaisen moottoriurheilulegendan elämästä tv-sarja - suurtuotantoa kuvattiin ympäri Eurooppaa

09.05.2024 17:15 - Sanni Seppä / sanni.seppa@bauermedia.fi

Sarjan päärooleissa nähdään Tom Rejström ja Saana Koivisto.

Tositapahtumiin perustuva draamasarja Jarno ja minä alkaa toukokuussa Ylellä. Sarja kuvaa ratamoottoripyöräilijä Jarno Saarisen nousua lajinsa nuoreksi maailmantähdeksi 70-luvulla. Sarja kertoo myös Saarisen ja hänen puolisonsa Soili Karmen (ent. Saarinen) rakkaustarinan. Saarinen teki menestyksekkään uran ratamoottoripyöräilijänä, mutta kuoli vain 27-vuotiaana ajaessaan Monzan radalla viimeiseen kaarteeseensa.

Saarisen roolissa nähdään Tom Rejström ja Karmen roolissa Saana Koivisto

Rejström ja Koivisto näyttelevät sarjan pääparia. (kuva: Ilkka Saastamoinen / Funfar/Yle)

"Sarjassa keskeisintä on unelmointi. Tänä päivänä maailma on auki, mutta tuohon aikaan Jarnon ja Soilin vapaus oli poikkeuksellista. He tulivat yrittäjäperheistä ilman suurempaa varallisuutta, mutta se ei jarruttanut heitä yhteisen unelman tavoittelussa", Rejström sanoo Ylen tiedotteessa.

Soili Karme itse auttoi sarjan käsikirjoittajaa Sami Keski-Vähälää paljon sarjan tekemisessä. Hän ja Koivisto tapasivat myös useampaan kertaan. 

"On ollut liikuttavaa katsoa omasta elämästä tehtyä sarjaa, ja nähdä itsensä nuorena. Vaikka osa sarjassa onkin fiktiota, mielestäni se kunnioittaa tarinaamme", Karme sanoo.

60- ja 70-lukuun keskittyvä sarja kuvattiin suurtuotantona Suomen lisäksi Italiassa, Kroatiassa ja Sloveniassa. Koiviston lisäksi rooleissa nähdään myös muun muassa Aron SyrjäWilhelm EnckellAlessandro Fella, Chris Fulton ja Ville Myllyrinne. Sarjan on ohjannut ruotsalainen Simon Kaijser.

Jarno ja minä Yle Areenassa 16.5. ja Yle TV1 19.5. alkaen.

Lue myös: Aikuiset-sarjan käsikirjoittajalta tulee elokuva - katso ensimmäinen maistiainen

Lue myös: Ylen musiikkitoimittaja irtisanoutui protestina - syynä Euroviisut

Lue myös: NRJ Aamu katkaisi Aamulypsyn voittoputken, sitten alkoi supina: "Pöyristyttävää", lataavat juontajat

Kilpailut

Uusimmat