Jenkkiräppärin Haiti-hyväntekeväisyysjärjestö käytti satoja tuhansia dollareita tähden omiin tarpeisiin

17.01.2010 16:54 -

Haitilaistaustainen räppäri-tuottaja Wyclef Jean on kampanjoinut Haitin maanjäristyksen jälkeen äänekkäästi hyväntekeväisyysjärjestönsä puolesta. Järjestön taustoista on löytynyt ikävän likaisia yksityiskohtia.

Wyclef Jean Foundationin toiminta on ollut useampaan kertaan jäädytettynä maksamattomien verojen takia. Vuosien 2005, 2006 ja 2007 kirjanpidosta selviää myös smokinggun.comin mukaan, että järjestö maksoi Jeanille sekä tämän yhtiökumppani Jerry Duplessisille 410 000 dollarin edestä kuluja, joiden on vaikea kuvitella liittyvän hyväntekeväisyystyöhön.

Perez Hilton kertoo blogissaan, että hyväntekeväisyysjärjestö on muun muassa maksanut Jeanille ja Duplessisille yli 30 000 edestä vuokria miesten omistamasta levytysstudiosta. Tämän lisäksi järjestö on maksanut omistajalleen Wyclef Jeanille 100 000 dollaria esiintymis- ja äänityskorvauksia.

Smokinggun.com ehdottaakin, että haitilaisia auttaakseen ihmisten kannattaa antaa rahansa jollekin muulle järjestölle kuin Yele Haiti Foundationiksi pari kuukautta sitten nimensä muuttaneelle puljulle.

Järjestö on ehtinyt jo kerätä mukavasti lahjoituksia, sillä esimerkiksi Golden Globe -gaalaa järjestävä Hollywood Foreign Press Association lahjoitti 100 000 dollaria Jeanin järjestölle.

Toimintansa aikana Yele Haiti Foundation on tehnyt toki myös hyväntekeväisyystyötä. Wikipedian mukaan ennen Haitin maanjäristystä järjestön keräämällä 1 100 000 dollarilla on rahoitettu tuhansien haitilaisten opiskelua. Tästä summasta on tosin vähennettävä mainitut 410 000, jotka maksettiin palkkoina ja vuokrina järjestön omistajille.

Kilpailut

Uusimmat