Vuoden 2010 matkailutrendit: Halpaa luksusta ja lähikohteita

22.01.2010 14:25 -

Vuoden matkailutrendeissä näkyy matkanjärjestäjien mukaan selkeästi taloudellinen tilanne ja ihmisten halu matkata omatoimisesti.

Helsingin Messukeskuksessa järjestettäville Matkamessuille kannattaa tänä viikonloppuna sännätä hyvien matkatarjousten perässä. Suomen Matkatoimiston myyntipäällikkö Ari Huuskosen mukaan kuluttajat hakevat nyt säästöjä matkaamalla lähikohteisiin.

- Osa ihmisistä, jotka ovat aiemmin matkustaneet kauas, ovat nyt saattanut lyhentää matkojaan Euroopanreissuihin. Vastaavasti ne, jotka ovat matkustaneet Eurooppaan, matkaavat nyt lähimaihin, kuten Viroon tai Ruotsiin. Ihmisillä on joko vähemmän aikaa tai vähemmän rahaa.

Huuskosen mukaan säästöjä haetaan myös matkaamalla omatoimisesti tyyriiden pakettimatkojen sijaan. Matkatoimisto Kaleva Travelin markkinointijohtaja Terhi Hakulinen on samoilla linjoilla Huuskosen kanssa, mutta muistuttaa myös luksusmatkailun olevan kasvussa halpojen hintojen ansiosta.

- Koskaan aikasemmin ei ole ollut näin halpaa tehdä luksusmatkoja. Lennot ovat halpoja ja bisnesluokkaan on hyviä tarjouksia monilla lentoyhtiöillä. Ja koska liikematkustus on ollut vähän alamaissa taloudellisen tilanteen takia, niin monet viiden tähden hotellit tekevät myös erittäin hyviä tarjouksia. Jos on joskus elämässään aikonut elää herroiksi matkalla, niin nyt on sen aika, Hakulinen neuvoo.

Haluaisitko sinäkin lähteä luksusmatkalle? Voice tarjoaa jälleen mahdollisuuden voittaa riihikuivaa matkarahaa Voicen ja Travellinkin 25 000 euron Matkakassa -kilpailussa. Osallistu kisaan tästä!

Kilpailut

Uusimmat