Hakukoneiden taisto: Microsoft syyttää Googlea

02.03.2010 09:45 -

Ohjelmistojätti Microsoft syyttää Googlea kilpailun rajoittamisesta ja melkein monopoliasemasta hakusanojen ihmeellisessä maailmassa.

Microsoft väittää, että taustalla on yleinen tyytymättömyys Googlea kohtaan, koska tämä hallitsee nettihakua ja siihen kytkettävää mainontaa.

- Olemme kuulleet lisääntyvästi valituksia isoilta ja pieniltä yrityksiltä koskien laajaa skaalaa Googlen liiketapoja, kertoo Dave Heiner Microsoftin lakijohdosta blogissaan.

Googlen julkinen vastaus on ollut syyttää Microsoftia takaisin, että miksipä valituksia ei tulisi melkein ainoalta kilpailevalta hakukoneelta.

Googlen lehdistöedustaja Adam Kovacevich kommentoi Wall Street Journalille, että valitukset tuomioistuimelle päätyvät äkkiä vääriin käsiin, kun niistä käy ilmi mm. Googlen liiketoimintatapoja, joista kilpailijat hyötyvät saadakseen tehdä laajempia valituksia.

Microsoft yrittää pönkittää omaa Bing-hakukonettaan Yahoon avulla. Useat yhtiöt ja viranomaiset sekä kuluttajat toivovat muutosta Googlen asemaan Microsoftin mukaan. Asiasta raportoi Digitoday.

Kilpailut

Uusimmat