Uusi Liisa Ihmemaassa -elokuva: Mihin Tim Burton tarvitsee 3D-efektejä

02.03.2010 13:00 - Eeva Rajala

Tim Burtonin vinksahtanut näkemys Liisa Ihmemaassa -tarinasta saa ensi-iltansa ensi viikon perjantaina. Elokuvateatteriin ei kannata mennä sillä mielellä, että näkee maagisen 3D-matkan. Elokuva on kuitenkin taattua Burton-laatua.

Elokuvassa Liisa on jo 19-vuotias. Hän on menossa naimisiin, muttei oikein tiedä miten päin olisi. Avioliittoa kysyvä poika kun ei taida olla ihan Liisan makuun. Liisa huomaa pusikossa vanha tutun kaverinsa, jäniksen, joka tikittävän taskukellonsa kaikki viestittää, ettei aikaa ole hukattavaksi. Ja näin Liisan uusi seikkailu Ihmemaassa saa alkunsa.

Burton ei sorru 3D-efekteillä mässäilyyn, mutta katsoessa elokuvaa, tulee mieleen kysymys: miksi Burton käyttää 3D:tä? Burtonilla on jo omintakeinen tyyli tehdä elokuvia, eikä se tarvitse vahvistusta 3D-tekniikasta.

Burton on valjastanut vanhan ystävänsä, charmikkaan Johnny Deppin, Hullun Hatuntekijän rooliin. Roolinsa Depp vetää niin kuin miehen kuuluukin: täydellisesti. Burton todennäköisesti tiesi asian, kun pyysi miestä rooliin. Elokuvassa Hullun Hatuntekijän kaikki tunteet näytetään vahvasti erilaisilla efekteillä miehen kasvoilla ja vaatteissa.

Elokuvan Liisana ihastuttaa nuori näyttelijätär Mia Wasikowska, joka viattomuudellaan saa Liisan roolin tuntumaan kenties vähän liian kevyeltä ja ujolta. Hänen pitäisi kuitenkin olla elokuvan sankaritar, kunnon sankariprinsessa, joka saa Ihmemaan jälleen kukoistamaan.

Liisa kutsutaan Ihmemaahan apuun, sillä ilkeä kuningatar, The Red Queen, on ottanut vallan. Liisa saapuu, mutta ainoastaan Hullu Hatuntekijä uskoo hänen olevan oikea Liisa - se Liisa, joka tutustui erikoisiin Ihmemaa-tyyppeihin ollessaan 9-vuotias.

Elokuvan tarina on 3D-efektien keskellä lyhyen ytimekäs. Elokuvan alussa huomaa katsovansa tarkasti 3D-efektejä, väistelevänsä erilaisia ilmassa leijuvia tavaroita. Elokuvan lopussa huomaa, että olisi nauttinut tarinasta myös ilman 3D:tä. Sama ei kenties olisi tapahtunut James Cameronin Avatar-elokuvan kohdalla.

Voice kävi jututtamassa Liisa Ihmemaassa -elokuvan tähtiä Lontoossa. Voice TV:llä POP-ohjelmassa nähdään perjantaina Johnny Deppin ja Tim Burtonin yhteishaastattelu. Seuraavilla viikoilla on luvassa rutkasti lisää.

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat